< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - sambata, 22 decembrie 2007

Oficial UE: Primul an al Romaniei in Uniune a fost un succes

Integrarea Romaniei si Bulgariei in UE a fost un succes, a declarat sambata, la Satu Mare, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Donato Chiarini, transmite Radio Romania Actualitati, citat de Rador. "Primul an al Romaniei in Uniunea Europeana a fost un succes. A fost si o declaratie a presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barosso, care a spus ca largirea UE cu Romania si Bulgaria a fost un succes. Primii ani sunt intotdeauna o perioada de ajustari, dar trebuie sa spun ca Romania are posibilitatea de a participa la toate nivelurile Comisiei Europene si a invatat repede cum sa puna problema si cum sa-si apere interesele", a spus Chiarini, prezent la sedinta ordinara a Consiliului Judetean Satu Mare.

Chiarini a mai spus ca statele membre care erau initial sceptice fata de integrarea Romaniei si-au dat seama de rolul important al tarii noastre in UE. Romania are si un rol politic important datorita vecinatatii sale cu Iugoslavia, Ucraina si Republica Moldova, a mai spus Chiarini.

De asemenea, in cee ce priveste absorbtia fondurilor comunitare, oficialul UE sustine ca Romania este mai pregatita decat Bulgaria. El a precizat ca Bucurestiul ar trebui sa cheltuiasca cat mai mult din acesti bani pentru a reduce decalajele fata de celelalte state ale Uniunii, pentru dezvoltarea infrastructurii si rezolvarea problemelor de mediu.

M.A.B.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2284&data=2007-12-22