< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 22 decembrie 2007

FBI vrea sa detina cea mai mare baza de date biometrice

Biroul Federal de Investigatii (FBI) intentioneaza sa construiasca cea mai mare baza de date biometrice din lume, anunta The Washington Post. Proiectul, care va presupune alocarea a aproximativ un miliard de dolari, va oferi guvernului american metode suplimentare de identificare a persoanelor din interiorul si din afara tarii.

FBI, principalul organism de investigatie al Departamentului american de Justitie, a inceput deja strangerea imaginilor digitale ale fetelor si ale amprentelor palmelor si degetelor in sistemele sale.

In luna ianuarie, se asteapta ca Biroul (care monitorizeaza incalcarile legii federale, spionajul din partea strainilor si activitatile teroriste) sa acorde un contract pe 10 ani pentru a extinde cantitatea de informatii biometrice pe care o primeste.

Totodata, la solicitarea unui angajator, FBI va retine in baza de date amprentele angajatilor carora li s-au verificat cazierele, informeaza aceeasi sursa.

In cazul in care se va bucura de succes, sistemul, denumit Next Generation Identification, va strange intr-un singur loc informatiile biometrice necesare pentru identificare si pentru medicii legisti.

M.A.B.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=2283&data=2007-12-22