< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ACTUALITATE - vineri, 6 martie 2009

Ministrul Mediului anunta interzicerea pescuitului industrial in Delta Dunarii

Guvernul va emite, in doua-trei saptamani, o ordonanta de Guvern prin care pescuitul industrial in Delta Dunarii va fi interzis, a anuntat vineri la Constanta ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, citat de Agerpres.

Dupa ce, initial, a spus ca a "si castigat o batalie" referitoare la Delta Dunarii, fara sa vrea sa dea amanunte, Nicolae Nemirschi a adaugat ca are "o confirmare destul de clara ca povestea cu pescuitul industrial in Delta Dunarii se va termina".

"Am solicitat chestiunea asta si am un gentleman-agreement cu ministrul Agriculturii, prin care nu se va mai putea pescui industrial in rezervatie", a afirmat ministrul Mediului. Acesta a precizat ca "Guvernul va incepe sa recontureze rezervatia asa cum trebuie sa fie ea, un monument UNESCO, asa cum sunt cele asemanatoare in toata lumea, fara ca localnicii sa fie afectati".

Nicolae Nemirschi a spus ca "lucrurile sunt insa grele acolo". "Sunt concesiuni de la Consiliul Judetean, nu se pot face lucrari, sunt culturi, terenuri agricole scoase din circuit, Delta este un capitol separat", a afirmat demnitarul.

Nicolae Nemirschi a declarat ca noul act normativ privind interzicerea pescuitului industrial in Delta Dunarii "va iesi" peste doua-trei saptamani, doar dupa ce vor fi parcurse anumite proceduri care trebuie respectate.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=22677&data=2009-03-06