< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 24 ianuarie 2009

Un lider al Hamas a avertizat ca organizatia palestiniana va continua sa se inarmeze

Hamas va continua sa-si sporeasca capacitatile miliare si nici o forta nu va putea sa impiedice introducerea de arme in Fasia Gaza, a afirmat reprezentantul organizatiei la Beirut, Osama Hamdan, citat de AFP.

"Nici portavioanele, nici supravegherea aeriana si maritima nu ne pot impiedica sa avem arme sau sa introducem arme in Fasia Gaza si Cisiordania", a spus Hamdan in cursul unei adunari de la Beirut.

El considera ca accesul la arme este un drept legitim al Hamas.

"Rezistenta (impotriva Israelului) trebuie sa continue si sa invinga, iar pentru aceasta ne trebuie arme, este un drept legitim", a spus liderul local al miscarii islamiste palestiniene, citat de NewsIn.

"Indiferent care ar fi masurile luate, nu vom capitula si vom continua sa obtinem arme pentru rezistenta", a repetat el.

Declaratiile lui Osama Hamdan vin dupa ce, pe 19 ianuarie, purtatorul de cuvant al aripii militare a Hamas, Abu Obeida, a declarat ca introducerea de arme in Fasia Gaza este misiunea membrilor gruparii palestiniene.

"Sa faca ce vor. Introducerea acestor arme pentru rezistenta si fabricarea lor este misiunea noastra si stim foarte bine ce avem de facut", a declarat Abu Obeida.

Unul dintre obiectivele declarate ale ofensivei israeliene de 22 de zile a fost sa impiedice Hamas sa se aprovizioneze cu arme, pentru a-i neutraliza capacitatea de atac.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=19911&data=2009-01-24