< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - sambata, 24 ianuarie 2009

Deciziile lui Obama sunt aprobate de 68 la suta dintre americani

La numai cateva zile dupa schimbarea conducerii la Casa Alba, 68 la suta dintre americani aproba deciziile luate de Barack Obama, arata un sondaj realizat de Gallup si publicat sambata, informeaza AFP, citata de NewsIn. Acesta este una dintre cele mai mari cote de popularitate de care s-a bucurat un presedinte american in prima sa saptamana.

Conform aceluiasi sondaj, 12 la suta dintre americani nu sunt de acord cu masurile luate de noul presedinte, iar 21 la suta nu s-au pronuntat.

Sondajul, realizat in zilele de miercuri joi si vineri pe un esantion de 1.591 de alegatori, are o marja de erore de plus minus 3 la suta.

Conform unui alt sondaj realizat de USA-Today/Gallup, 62 la suta dintre americani s-au declarat "plini de speranta" pentru urmatorii patru ani si doar 11% s-au declarat pesimisti.

O inregistrare de cinci minute in care noul presedinte anunta un plan de relansare economica, postata pe You Tube, a fost vizionata de 210000 de persoane in numai 12 ore. Vizitatorii site-ului au lasat o mie de comentarii.

"Sunt atat de fericit ca v-am votat pe dumneavoastra, domnule presedinte Obama", scrie roberthehn, primul utilizator care a lasat un comentariu. "Obama este omul planului perfect", apreciaza la randul sau MichaelAwesome. Un utilizator numit cokie1982 indeamna la rabdare. "Acordati-i timp. Nu este presedinte decat de cinci zile. Dumnezeu a avut nevoie de sapte pentru crea lumea". Inregistrarea este disponibila si pe siteul Casei Albe, whitehouse.gov.

S.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=19907&data=2009-01-24