< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POLITICA - vineri, 16 ianuarie 2009

Stolojan recunoaste ca sunt nemultumiti in PLD, dar nu exista pericolul scindarii PD-L

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat vineri ca in PD-L exista oameni proveniti si din PLD si din PD nemultumiti ca nu au obtinut functii in Guvern, insa nu exista pericolul scindarii PD-L de care vorbeste presa.

In plus, Stolojan a acuzat intentia de destabilizare a aliantei PD-L-PSD, informeaza Newsin.

Stolojan a acuzat existenta unor persoane care, nefiind multumite de faptul ca Alianta PDL- PSD functioneaza, incearca destabilizarea acestei constructii politice. "Sunt persoane care incearca sa creeze tensiuni inutile. Cred ca informatiile false sunt aruncate de cineva care este nemultumit de faptul ca functioneaza coalitia PSD-PD-L, ca PD-L merge inainte", a precizat liderul PD-L.

In privinta nemultumirilor unor fosti lideri PLD, generate de faptul ca nu au obtinut functii in Guvern, Stolojan a precizat ca acestea sunt inerente intr-un partid care a preluat guvernarea.

"Exista un mecanism in interiorul partidului astfel incat orice nemultumire este exprimata, analizata si, in final, se gaseste o solutie. Eu nu am auzit pana in prezent ca o astfel de problema sa degenereze. Nemultumirile apar intotdeauna intr-un astfel de proces, ele apar chiar si in cazul in care un partid nu a aparut prin fuziune si nici nu este la guvernare. Si fosti membri ai PD care au concurat pentru o functie si n-au obtinut-o pot avea nemultumiri", a precizat Stolojan.

Ziarul "Gardianul" publica in editia de vineri informatia ca PD-L ar putea sa piarda o parte din membrii partidului lui Theodor Stolojan - PLD.

Ziarul citeaza surse democrat-liberale, care ar sustine ca pe 23 decembrie, Theodor Stolojan s-ar fi intalnit, la Iasi, cu membrii fostului sau partid PLD, discutia vizand o eventuala desprindere de PD-L si revenirea la structura politica initiala - PLD.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=19430&data=2009-01-16