< Imprimare >      ZIUA ONLINE - SOCIAL - joi, 15 ianuarie 2009

Poti salva viata unui om al strazii

Municipalitatea ii indeamna pe bucurestenii sa sune la 305.55.50 daca vad oameni ai strazii in pericol de inghet. In acest mod, se poate evita decesul acestor persoane pe strada, din cauza temperaturilor scazute din restul perioadei geroase. De la data deschiderii Adapostului de urgenta, in noiembrie anul trecut, nu s-a inregistrat niciun deces de acest gen, anunta Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Acolo au beneficiat de cazare, hrana, servicii de igiena si consiliere 299 de persoane fara locuinta. Adapostul de urgenta este situat in Str. Dr. Leonte Anastasievici nr. 2-4, fiind infiintat de Primaria Municipiului Bucuresti la cererea expresa a lui Sorin Oprescu, si se afla in administrarea Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti.

Potrivit statisticilor, din totalul de 299 de asistati - 245 barbati si 45 femei, dintre care 42 cu varste de peste 60 ani - 182 de persoane au avut ultimul domiciliu pe raza municipiului Bucuresti, 101 provin din alte judete, iar 16 persoane nu au putut face dovada domiciliului.

Nu patinati pe lacurile inghetate!

De asemenea, municipalitatea avertizeaza, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), asupra pericolului pe care il reprezinta accesul pe suprafata inghetata a lacurilor de pe salba raului Colentina. Pentru evitarea unor posibile accidente, administratia a amplasat in zona lacurilor din Bucuresti pancarte pe care sunt inscriptionate avertizari, prin care cetatenii sunt atentionati sa nu se aventureze cu patine, sanii sau alte echipamente de iarna pe luciul de apa inghetat al lacurilor. ALPAB isi declina orice responsabilitate pentru eventualele consecinte ale nerespectarii avertizarilor transmise.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=19368&data=2009-01-15