< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - vineri, 19 decembrie 2008

Gest de papagal la Odesa: Un jurnalist a aruncat cu bocancii in liderul Consiliului Ucraina-NATO (Video)

Ceremonia de deschidere a Centrului de cooperare euroatlantica din Odesa in incinta Universitatii Pedagogice din localitate s-a incheiat vineri cu un scandal, dupa ce un jurnalist de la un post de televiziune local a considerat ca e bine sa isi imite un coleg de breasla din Irak. Mai precis, a aruncat cu bocancii in liderul Consiliului de coordonare al ligii Ucraina-NATO, Oleg Soskin, relateaza Unian, citata de Agerpres. Aproximativ 100 de studenti au fost scutiti de ore, pentru a participa vineri la aceasta ceremonie.

In alocutiunea sa, Oleg Soskin, care constatand ca "73% din populatia din sudul Ucrainei se pronunta impotriva aderarii tarii la NATO", si-a exprimat speranta ca noul centru va reusi sa schimbe perceptia locuitorilor ucraineni in privinta NATO, in special in randul tinerilor. Imediat, dupa aceasta fraza, un jurnalist al unei televiziuni din Odesa l-a intrerupt, adresandu-se auditoriului: "Studenti, voi tineri de perspectiva, nu va este rusine sa-i ascultati pe acesti ramoliti tampiti?", scotandu-si repede un bocanc si aruncand cu el in Soskin. Spre marea bucurie a autorului scandalului, bocancul l-a lovit direct in cap pe liderul Consiliului de coordonare al Ligii Ucraina-NATO.

Ziaristul, numai in ciorapi, a recunoscut ca s-a molipsit de la gestul ziaristului irakian care a aruncat cu pantofii in presedintele american George W.Bush. "In cazul nostru, bocancul este modalitatea cea mai efectiva de a lupta impotriva extinderii NATO pe teritoriul Ucrainei", a declarat acesta. Spre deosebire de ziaristul irakian, jurnalistul ucrainean s-a ales insa doar cu o amenda.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=18330&data=2008-12-19