< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EXTERNE - marti, 16 decembrie 2008

UPDATE-18.30: Politia franceza a dezamorsat cinci bombe plasate intr-un magazin din Paris

Politia franceza a dezamorsat marti dimineata cinci incarcaturi explozive plasate intr-un mare magazin din Paris, a declarat o sursa din politie, citata de AFP. Bombele erau plasate la primele doua etaje ale cladirii, insa politia nu a dat informatii cu privire la modul in care au fost confectionate, informeaza NewsIn.

O revendicare, semnata de miscarea necunoscuta "Frontul revolutionar afgan", fusese trimisa in cursul diminetii redactiei AFP, prin posta. Mesajul semnala ca "mai multe bombe" au fost plasate "in magazinul Printemps homme Haussmann". Politia nu a confirmat oficial informatia.

Bombele plasate in cladirea renovata a magazinului Printemps nu erau programate sa explodeze, insa politia nu a confirmat imediat acest lucru. In scrisoarea trimisa agentiei AFP, teroristii au cerut jurnalistilor sa anunte repede politia pentru ca in caz contrar vor avea "sange pe maini", informeaza CNN.

Echipa de genisti a gasit bombele la ora locala 11 a.m. Conform AFP, grupul "Frontul revolutionar afgan" a cerut retragerea trupelor franceze din Afganistan.

"Asigurati-va ca acest mesaj este transmis presedintelui republicii voastre si ca el isi va retrage trupele din tara noastra pana la sfarsitul lui februarie 2009, sau vom ataca din nou magazinele voastre capitaliste, dar fara avertisment", au subliniat teroristii in scrisoarea trimisa la agentia de stiri.

Z.O.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=18094&data=2008-12-16