< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ECONOMIC - joi, 30 octombrie 2008

Prietenul la nevoie se cunoaste

Vladimir Putin il imprumuta pe oligarhul Oleg Deripaska, care are multe afaceri si in Romania, cu 4,5 miliarde de dolari

Oligarhul rus Oleg Deripaska ar putea fi ajutat de prietenul sau, premierul Vladimir Putin, cu un imprumut guvernamental de 4,5 miliarde de dolari. Controversatul afacerist are nevoie de acesti bani pentru a-si plati un credit contractat de la un grup de banci occidentale, informeaza publicatia Vedomosti, citata de Agerpres. Rusal, cel mai mare producator de aluminiu din lume, la care miliardarul detine 66% din actiuni, trebuie sa achite imprumutul pana vineri. In caz contrar, creditorii vor sechestra participatia de 25 la suta detinuta de Rusal la compania Norilsk Nickel, pe care bancile o detin ca garantie. Deripaska are afaceri si in Romania, detinand diverse pachete de actiuni la JW Marriott, Grandemar Cluj si Drumco SA Timisoara. In 2007, el a incercat sa concureze Ford pentru preluarea Automobile Craiova.

Banca ruseasca VEB a anuntat, miercuri, ca a primit fonduri in valoare de aproape zece miliarde de dolari din partea guvernului pentru a ajuta companiile rusesti care au de platit credite externe, fara a nominaliza numele beneficiarilor. Potrivit Vedomosti, printre cei care vor beneficia de fondurile guvernamentale se afla si Oleg Deripaska.

A.E.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=15254&data=2008-10-30