< Imprimare >      ZIUA ONLINE - POVESTI, DESTINE, INTAMPLARI - joi, 30 octombrie 2008

Nu e gluma: Viitoare mireasa ucisa de un sofer orb, pe cand isi cauta rochia de nunta

Daca nu ar fi tragica, povestea urmatoare ar parea doar un subiect demn de o gluma proasta. O viitoare mireasa aflata in cautarea rochiei perfecte si-a gasit sfarsitul lovita de o masina conduse de un batran pe jumatate orb, chiar de Ziua Indragostitilor. Oricat ar parea de ireala, povestea s-a petrecut, in urma cu doi ani, in Marea Britanie.

Mai fericita ca oricand pentru ca viata ii scosese in cale marea dragoste, cu care se pregatea sa se marite, tanara Natalie Wade, in varsta de 28 de ani, a plecat in cautarea rochiei perfecte, impreuna cu mama sa. Nu si-au imaginat ca ceea ce parea o experienta de vis se va transforma in cel mai oribil cosmar. Cele doua femei, originare din Essex, au fost lovite, pe trecerea de pietoni, de un sofer in varsta de 78 de ani, care conducea desi avea grave probleme de vedere. Mai exact, batranul nu vedea deloc cu un ochi si abia distingea imaginile, cu celalalt.

In timp ce mama britanicei a scapat doar cu o ruptura de pelvis, tanara Natalie a suferit leziuni extrem de grave in zona capului. A murit, o saptamana mai tarziu, la spital, fara ca medicii sa mai poata face ceva pentru ea. "Natalie era plina de viata, amuzanta si o prezenta extrem de placuta", isi aminteste mama tinerei care nu a mai apucat sa se bucure de ziua nuntii.

Batranul, acuzat de ucidere prin imprudenta, a murit, din cauze naturale, la un an de la tragicul accident, lasand familia indurerata fara impacare. Cu toate acestea, parintii fetei au cerut autoritatilor locale din Essex sa creeze un cadru legal mai strict, care sa previna repetarea unei tragedii similare cu cea prin care a trecut Natalie Wade.

C.S.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=15250&data=2008-10-30