< Imprimare >      ZIUA ONLINE - EVENIMENT - miercuri, 24 octombrie 2007

Actiuni in Bucuresti, Ilfov si Craiova

Retele de traficanti de heroina si ecstasy, desfiintate de politisti

Politistii au avut de lucru in ultimele zile cu traficantii de droguri: cei din Bucuresti au desfiintat o retea care actiona pe raza sectorului 3 al Capitalei si in judetul Ilfov, iar cei din Dolj au pus capat unei alte retele, care alimenta piata neagra a consumatorilor de stupefiante in sudul tarii.

Concret, o descindere in forta a politistilor din Ilfov si a celor din Bucuresti a condus la descoperirea a 36 de doze de heroina si a 42 de comprimate de metadona. Drogurile au fost descoperite in urma unei operatiuni ce a durat mai bine de doua luni. Ofiterii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO) Ilfov au intrat in posesia unor informatii privitoare la principalii distribuitori de droguri din Capitala si Ilfov, inca din luna august. Principalii suspecti - E. Mitu (36 de ani), C. Nicoleta (35 de ani), C. Sever (33 de ani) si C. Stefan (25 de ani) - au fost monitorizati in aceasta perioada. Pe 16 octombrie, cu sprijinul procurorilor, politistii au facut mai multe descinderi in casele traficantilor si au gasit atat drogurile, cat si bani proveniti din vanzarea stupefiantelor. Membrii retelei au fost retinuti pentru o perioada de 29 de zile.

Traficanti de ecstasy

Opt persoane au fost retinute de politisti ai Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) din Craiova, in cel mai complex caz de trafic de droguri instrumentat in acest oras. Seful BCCO Craiova, comisarul sef Gheorghe Bica, sustine, citat de Mediafax, ca traficantii erau specializati pe droguri sintetice, "Ecstasy" si "Speed", pe care le primeau in cutii de vitamine, din Ungaria si Spania, iar unul dintre traficanti era asistent medical la Spitalul de Urgenta Craiova. Mai mult decat atat, din grup faceau parte persoane mature, cu o medie de varsta de 30 de ani. Traficantii erau coordonati de un barbat din Brasov. Acesta aducea pastile de ecstasy la pretul de 1 euro bucata, pe care le revindea unui alt partener, tot din Brasov. Stupefiantele erau trimise, apoi, in tuburi de vitamine si suplimente nutritive, prin Prioripost. Destinatrarul era Stefan Coanda, asistent medical la Sectia "Ortopedie" a spitalului din Craiova. Pretul "marfii": 10 euro bucata. Asistentul le revindea, la randul lui, altor traficanti din retea, cu 15 euro bucata. In final, pastilele ajungeau in discotecile si barurile din oras la 20 de euro bucata. La domiciliul celor arestati au fost descoperite peste 1.000 de pastile de ecstasy, dar si insemnate cantitati de cannabis, cocaina, heroina si Speed, pe care grupul le primea printr-o filiera din Spania. Atat cei doi traficanti din Brasov, cat si alti sase traficanti din Craiova au primit mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile. Ei sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat, trafic si consum de droguri de mare risc. Membrii retelei risca 20 de ani de inchisoare.

Petrisor CANA

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1325&data=2007-10-24