Este oficial!
''Presedintele Nicolas Sarkozy si sotia sa Cecilia au decis sa se separe de comun acord'', a declarat purtatorul de cuvant al Presedintiei franceze. Anuntul era asteptat de intreaga Franta, zvonurile privind divortul carismaticului Sarkozy fiind vehiculate cu insistenta de presa franceza, inca de saptamana trecuta, dupa ce cuplul nu a mai aparut in public de cateva luni. Potrivit saptamanalului "Nouvel Observateur", Cecilia Sarkozy s-a prezentat luni dimineata la tribunalul din Nanterre fara a fi insotita de Sarkozy si a depus o cerere de divort. Cei doi sunt casatoriti de 11 ani si au mai fost despartiti cateva luni, in perioada 2005-2006.
Zvonurile privind divortul presedintelui francez erau vehiculate cu insistenta de presa franceza inca de saptamana trecuta, dupa ce cei doi nu au mai aparut impreuna in public din vara. Astazi, site-ul revistei "Nouvel Observateur" a anuntat ca "presedintele si sotia sa au fost impreuna, in fata unui judecator, luni 15 octombrie spre sfarsitul zilei, pentru a materializa procedura de separare". In schimb, postul francez de televiziune LCI a relatat ca Cecilia Sarkozy s-a dus luni dimineata singura, dar in compania unui avocat, la un tribunal din Nanterre pentru a depune "o cerere de divort in fata judecatorului pe probleme de afaceri familiale". Nicolas Sarkozy "nu s-a deplasat personal la tribunal, dar a fost la randul sau vizitat de judecator in ziua urmatoare", adica marti, 16 octombrie, a informat aceeasi sursa.
Cu toate acestea, purtatorul de cuvant al Palatului Elysee, David Martinon, a indicat ca nu are "nici un comentariu" de facut. Acelasi raspuns il daduse si luni, la conferinta sa saptamanala de presa, cand i s-au pus nu mai putin de cinci intrebari care vizau destramarea "primului cuplu" al Frantei. Martinon a explicat atunci ca Cecilia Sarkozy nu-si va insoti sotul intr-o vizita de stat prevazuta saptamana viitoare in Maroc. Martignon i-a replicat luni unei jurnaliste care afirma ca "protocolul cere prezenta sotiilor" in acest caz ca se inseala.
Potrivit expertilor francezi, divortul presedintelui este inainte de toate o procedura privata si desi articolul 67 din Constitutie interzice actiunile in justitie impotriva presedintelui, doamna Sarkozy poate sa ceara divortul, ca urmare a revizuirii din februarie 2007.
Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1265&data=2007-10-18