< Imprimare >      ZIUA ONLINE - ANCHETE - luni, 8 octombrie 2007

Noi indicii in cazul mortii Elodiei Ghinescu

Politistii au gasit haine cu sangele avocatei disparute in Brasov

Noi indicii in cazul avocatei disparute in urma cu mai bine de o luna din Brasov. Anchetatorii au descoperit, astazi, haine pline de sange si poze ale Elodiei Ghinescu, intr-o prapastie dintre Poiana Brasov si Rasnov. Potrivit Antena 3, probele au fost gasite la 10 kilometri de Poiana Brasov. Politistii au descoperit o uniforma de politist. Imediat au extins cercetarile in speranta ca vor gasi si trupul avocatei. Probele au fost trimise catre un laborator pentru a vedea daca sangele este cel al femeii.

Anchetatorii cred ca ofiterul, Cristian Cioaca si-a omorat sotia. Cioaca se afla in concediu pana miercuri, dar el a declarat ca nu crede ca nu se va intoarce in aceasta saptamana la serviciu pentru ca se simte foarte slabit si stresat. Politistii au examinat toata zona dintre Brasov si Arges, in cautarea trupului avocatei disparute. Oamenii legii au adus si caini. Politistii presupuneau ca Cioaca ar fi putut abandona acolo cadavrul Elodiei Ghinescu. Criminalistii au apelat la scafandri pentru cautarile de la barajul Vidraru. Erau aproape siguri ca aici politistul Cioaca si-ar fi aruncat sotia moarta. In paralel, procurorii au aflat ca politistul acuzat de crima era pasionat de doua filme politiste, "Match Point" si "Misterul familiei Von Bulow".

Inca de la inceputul investigatiei, anchetatorii au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei Elodia Ghinescu, pe lista suspectilor fiind si sotul femeii, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. Potrivit anchetatorilor si declaratiilor unui martor chemat de catre acestia la fata locului, in apartamentul lui Cioaca au fost gasite urme de sange pe peretii si covorul din dormitorul celor doi soti, pe usa din hol si pe gresia din baie. Purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisar-sef Liviu Naghi, a declarat ca, in urma verificarilor, s-a stabilit ca politistul, Cristian Cioaca, angajat la Sectia 2 Politie Brasov, era de serviciu in nopatea de 29 august cand a disparut sotia sa, dar a rugat un coleg sa-l inlocuiasca. Elodia Ghinescu, in varsta de 38 de ani, avocat in cadrul Baroului Brasov, a disparut de acasa pe 30 august. Sotul acesteia, politistul Cristi Cioaca, a anuntat disparitia femeii abia pe 5 septembrie.

Pentru mai multe informatii, accesati si:

Criminal in uniforma ^http://www.ziua.ro/display.php?data=2007-09-21&id=226930&kword=Elodia+Ghinescu^

D.C.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=1167&data=2007-10-08