< Imprimare >      ZIUA ONLINE - IT&C - vineri, 15 august 2008

Android-ul tinteste portofelul 2009

Deutsche Telekom T-Mobile USA, companie de telefonie GSM care activeaza pe teritoriul Statelor Unite, va fi prima care va oferi utilizatorilor sai telefonul construit pe baza sistemului de operare Android, proprietate Google. Stirea, aflata inca in dosarele secrete ale companiei, a fost dezvaluita de un inalt functionar sub protectia anonimitatii.

Telefonul va fi construit, in deplina colaborare cu Google, de catre producatorul taiwanez High Tech Computer, companie care are o indelungata istorie in realizarea unor terminale GSM cu specificatii tehnice deosebite. Aparitia unui astfel de telefon va zdruncina pozitiile, considerate indestructibile ale unor mai vechi dar la fel de faimosi concurenti: Apple, care este considerata cea mai pe val companie cu al sau Iphone, Palm - producator de telefoane inteligente cu traditie solida, Research in Motion - producatorul BlackBerry, Nokia - lider de piata si, nu in ultimul rand Microsoft care dezvolta sisteme de operare pentru acest tip de platforma de cativa ani.

Obiectivele acestei acerbe competitii pe piata teminalelor sunt vizibile in zona comertului. Producatorul care isi va adjudeca pozitia favorita in domeniul sistemelor de operare pentru terminale mobile va influenta dezvoltarea sistemului de microplati.

Telefonul Android va intra pe piata Statelor Unite inainte de sarbatorile de iarna, asteptandu-se vanzari record.

Claudiu COBILANSCHI

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=11228&data=2008-08-15