< Imprimare >      ZIUA ONLINE - MUZICA - vineri, 1 august 2008

Pregatirile pentru venirea Massive Attack in Romania, pe ultima suta de metri

Trupa britanica Massive Attack va sustine sambata, pe 2 august, un concert pe stadionul "Iolanda Balas Soter" din Capitala. Massive Attack vor ajunge, vineri, in Bucuresti cu doua TIR-uri cu o capacitate de 40 de tone fiecare. Organizatorii au anuntat ca la punctele de vanzare, mai sunt disponibile doar bilete din sectorul B al stadionului. Biletele costa 80 de lei si se gasesc in reteaua Diverta, magazinul Muzica, Sala Palatului, Hard Rock Cafe, iar in ziua evenimentului la casele de bilete amenajate in fata Complexului Sportiv "Iolanda Balas Soter". Show-ul va fi deschis, la ora 20,00, de solista Martina Topley Bird.

Organizatorii au mai precizat ca accesul in incinta stadionului se va face incepand cu ora 18,30 prin strada Primo Nebiolo. Accesul se va face atat din directia Bulevardului Marasti, cat si din Soseua Kiseleff. Spectatorilor nu le va fi permis sa aiba la ei aparate de fotografiat, de filmat, reportofoane sau alte mijloace audio/video.

Massive Attack sunt renumiti atat pentru muzica lor speciala cat si pentru prestatiile live, de asemenea pentru combinatiile intre muzica si visualurile bizare (United Visual Artists) care atrag intr-o foarte mare masura. Trupa de trip-hop cu influente jazz, rock, hip-hop, electro, soul, dub s-a fondat in Bristol, in anul 1988, si este formata, in prezent, din Robert Del Naja si Grantley Marshall. Ei au scos patru albume de studio, doua soundtrackuri, un album de remixuri, si o colectie "Greatest hits".

Massive Attack are dese colaborari si a lucrat cu diversi artisti de la Sinead O'Connor pana la muzicianul de raggae Horace Andy. Trupa inovatoare, a dat tonul multor tendinte: Portishead, U.N.K.L.E., Morcheeba.

Concertul pe care trupa il va sustine maine, promoveaza urmatorul album Massive Attack, programat sa apara la inceputul lui 2009.

A.E.G.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/news.php?id=10310&data=2008-08-01