< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - vineri, 20 noiembrie 2009

Ion Radoi a trecut de la greva la chef cu huiduieli

In prima zi de reluare "fortata" a lucrului (intrucat Justitia a declarat ilegala greva de la metrou), Ion Radoi, liderul de sindicat al angajatilor din Metrorex si membru PSD "s-a dat din nou in stamba": l-a huiduit pe prim-ministrul Emil Boc. In carciuma, pentru ca, dupa doua zile "obositoare" de greva, sindicalistul trebuia sa se destinda! Si a petrecut la ceremonia de aniversare a 30 de ani de la infiintarea metroului bucurestean. Asta dupa ce numai respect pentru metrou nu a demonstrat, din moment ce trenurile nu au parasit depoul, iar sute de mii de bucuresteni au ramas pe drumuri, cu orele!

Premierul in exercitiu Emil Boc, care a participat si el la ceremonie, a fost huiduit de sindicalistii prezenti la intrarea in restaurantul unde sarbatoreau evenimentul. Premierul a ripostat spunandu-le sindicalistilor ca ar fi mai bine sa se uite in oglinda, deoarece s-au "jucat" cu atatea milioane de bucuresteni. "E bine ca justitia v-a dat lovitura care trebuia. Bucurestenii v-au dat o lectie. (...) Dupa doua zile de stat in strada sa ne vedem aici este un lucru deosebit", a spus Boc.

Tribunalul Bucuresti a decis, miercuri, sa admita actiunea companiei Metrorex si sa constate nelegalitatea grevei sindicalistilor de la metrou, dispunand totodata incetarea de indata a grevei. Angajatii de la metrou au fost marti si miercuri in greva generala, iar trenurile nu au circulat in intervalul orar 04.00-16.00. Circa 650.000 de oameni care foloseau zilnic metroul in intervalul 05.00-16.00 au fost nevoiti sa utilizeze alte mijloace de transport. In cele doua zile de greva, traficul rutier a fost grav afectat, chiar daca RATB a suplimentat capacitatea de transport cu 200 de autobuze, troleibuze si tramvaie. Metroul bucurestean a implinit ieri 30 de ani de la punerea in circulatie a primului tronson, Semanatoarea (in prezent Petrache Poenaru) - Timpuri Noi. (L.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=262037&data=2009-11-20