< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - marti, 1 aprilie 2008

Stiri pe scurt

Site pentru Basarabia

Site-ul www.basarabia.info, lansat de Ziua Unirii, 27 martie, trateaza stiintific istoria Basarabiei si poate fi accesat de utilizatori atat in limba romana cat si in engleza. Proiectul apartine Fundatiei Magazin Istoric si istoricului Dorin Matei. Site-ul cuprinde sectiuni speciale privind Istoria Basarabiei, istorici renumiti, prezentari de carte, precum si o galerie foto-video continand momentele dramatice pe care le-a trait Basarabia. (L.P.)

Comemorare in Bucovina

Administratia Regionala de Stat Cernauti, Administratia din Hliboca, Societatea "Golgota" a romanilor din Cernauti - victime ale represaliilor staliniste participa azi, in padurea Varnita de la Fantana Alba, la comemorarea romanilor din Valea Siretului care au fost secerati de gloante pentru ca doreau sa treaca in Romania, transmite Romanian Global News. "Cei scapati din ghearele mortii au fost haituiti de granicerii sovietici, prinsi si intemnitati", a precizat Petru Grior, presedinte al Societatii "Golgota".(L.P.)

Mai multi musulmani

Vaticanul a recunoscut ca la nivel global musulmanii sunt mai numerosi decat catolicii, aceasta situatie intalnindu-se pentru prima oara in istorie. Astfel, Islamul are 1322 de miliarde de credinciosi, care reprezinta 19,2% din populatia mondiala, in comparatie cu 1,130 de miliarde de catolici, care reprezinta 17,4%. Islamul devine acum prima religie din lume. (L.P.)

215 morti la Basra

Cel putin 215 persoane au fost ucise intr-o saptamana de confruntari intre fortele de securitate irakiene si militiile siite, la Basra, in sudul Irakului, a anuntat luni ministerul irakian de Interne, citat de AFP si Mediafax. Potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului, generalul Abdel Karim Khalaf, 215 persoane au fost ucise, 115 ranite si 600 arestate, in urma confruntarilor declansate marti, la Basra, intre fortele irakiene si militiile siite. (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=235413&data=2008-04-01