< Imprimare >      ZIUA - SPORT - miercuri, 20 decembrie 2006

Stiri pe scurt

Clujul ameninta cu FIFA si UEFA

Iuliu Muresan (foto), presedintele lui CFR Cluj, a declarat ieri ca, in cazul in care decizia Curtii de Arbitraj pentru Fotbal privind litigiul cu Dorinel Munteanu nu va fi schimbata, va face memorii la UEFA si FIFA. Forul mentionat a decis luni sa-l declare jucator liber de contract pe Munteanu, care are de ispasit o suspendare de opt etape, si ca acesta sa nu plateasca clauza de 200.000 de euro din contractul de antrenor, respectivul act fiind inregistrat doar ca o conventie civila. "Tot din cauza arbitrilor am pierdut. De altfel, aceste comisii au fost suspendate pana in ianuarie. Am crezut ca vin juristi, teoretic, straini de fotbal, dar acestia au fost mai incorecti decat ceilalti. Membrii CAF au fost propusi de diferiti presedinti de club, care aveau alte interese. Cred ca se va relua intreg procesul. Daca nu se va face dreptate in Romania, merg la UEFA si FIFA!", a amenintat Muresan. (B.G.)

Rasnita este nemultumit

Antrenorul reprezentativei masculine de handbal a Romaniei, Lucian Rasnita, este nemultumit de faptul ca in stagiul de pregatire de la Constanta nu poate conta si pe stranieri. "Suntem putin afectati pentru ca nu putem utiliza nici un jucator care evolueaza in strainatate. Vom vedea cum putem sa omogenizam echipa, pentru ca in data de 2 ianuarie ne vom reuni in formatie completa, iar pe 4 ianaurie vom avea deja primul joc din preliminariile Euro 2007", a spus Rasnita, adaugand ca pe lista absentilor se mai numara Ghionea si Toma, ambii accidentati. Astfel, Rasnita este nevoit sa astepte pana dupa Anul Nou pentru ca stranierii sa intre in circuitul nationalei, urmand sa plece la turneul amical din Italia, programat sa se dispute in perioada 26-30 decembrie, fara mai multi jucatori de baza, printre care Baiceanu, Iacob si Jurca. Reamintim ca Romania va juca in preliminariile Euro 2007 impotriva Bulgariei, Georgiei si Letoniei, primele doua clasate urmand sa acceada la barajul pentru turneul final continental. (T. RIST)

Fara prime

de Craciun

Baschetbalistii de la "U" Mobitelco Cluj nu-si vor primi recompensele cuvenite pentru parcursul din turul Diviziei A, in valoare de cate 2000 de euro, pentru ca au pierdut toate meciurile "tari" cu CSU Ploiesti, Dinamo-Gealan, BCMUS Pitesti si CSU Sibiu, a anuntat presedintele Mircea Cristescu. "Stiu ca decizia e dureroasa. In cupele europene ne-am indeplinit obiectivul,

dar in campionat am pierdut toate derby-urile. De aceea trebuie sa platim! Jucatorii isi vor putea primi primele cuvenite doar daca vor castiga campionatul, caz in care

vor merita banii cu varf si indesat",

a punctat fostul mare jucator, recunoscand, insa, ca primele pentru evolutiile din FIBA Chellenge Cup au alt statut. "Daca in ianuarie echipa se va califica in semifinalele intrecerii continentale, dupa dubla cu Apollon Limassol jucatorii vor fi premiati pe loc. Este o competitie in care au dovedit ca fac fata", a mai spus Cristescu. (T. RIST)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=213137&data=2006-12-20