< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - marti, 5 decembrie 2006

Vaticanul cere protejarea imediata a Catedralei Sf. Iosif

Demersurile societatii civile implicate in salvarea Catedralei Sf Iosif se apropie de un deznodamant in favoarea monumentului istoric si a Bucurestiului.

Dupa ce Comisia de ancheta a Senatului privind Cathedral Plaza si-a finalizat Raportul recomandand Guvernului sa stopeze de urgenta lucrarile, sa exproprieze si sa despagubeasca investitorul, acesta a decis ieri ca un Comitet interministerial sa analizeze propunerile Senatului si sa prezinte concluziile sale Executivului pana pe 10 decembrie a.c.

Decizia Guvernului a coincis cu un Comunicat oficial al Vaticanului privind situatia deosebita in care se afla Catedrala romano-catolica din Bucuresti. Serviciul de presa al Suvernului Pontif a transmis ieri ca Sfantul Scaun isi arata interesul pentru solutionarea problemei in spiritul dispozitiilor Tratatului Uniunii Europene privind conservarea patrimoniului cultural si al concluziilor Raportului Senatului, care solicita suspendarea imediata a lucrarilor la cladirea-mamut Cathedral Plaza. (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=212283&data=2006-12-05