< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - luni, 26 iunie 2006

Aparatorii Catedralei, la Papa

Mai multi reprezentanti ai Catedralei Sfantul Iosif din Bucuresti, care protesteaza de aproape doua luni fata de amplasarea, in vecinatatea lacasului de cult, a imobilului "Cathedral Plaza", inalt de 75 de metri, s-au deplasat, ieri, la Vatican, in Piata San Pietro, pentru a-si aduce salutul Papei Benedict al XVI-lea. Dupa rugaciunea duminicala, Sfantul Parinte s-a adresat, de la balconul sau, in limba romana, pelerinilor veniti de la Bucuresti. Scandalul Catedralei a ajuns, asa cum era firesc, si la Vatican, existand chiar o nota verbala, de protest, inaintata, in luna mai, de reprezentantii Sfantului Scaun autoritatilor de la Bucuresti.

De altfel, Radio Vaticana informeaza cu regularitate asupra situatiei cu care se confrunta reprezentantii Catedralei Sfantul Iosif.

Aceasta anunta, recent, ca problema Catedralei din Bucuresti "este departe de a se fi rezolvat" si ca, dupa ce au facut demersurile necesare si in pofida numeroaselor actiuni de protest organizate in vederea stoparii lucrarilor, "situatia nu s-a ameliorat, ci, dimpotriva, s-a inrautatit, pentru ca lucrarile de constructie continua."

Pe de alta parte, Clubul Roman de Presa a lansat membrilor Consiliului de Onoare invitatia de a participa, astazi, la ora 12.00, la sediul CRP, la o intalnire cu IPS Dr. Ioan Robu, Arhiepiscopul Bisericii Catolice si cu PS Cornel Damian, Episcop Auxiliar, pe tema valorilor istorice, culturale si arhitectonice ale Romaniei, pornind de la situatia in care se afla Catedrala. (L.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=202323&data=2006-06-26