< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - sambata, 29 aprilie 2006

Legea Lustratiei tratata cu umor la PRM

Legea lustratiei ar afecta patru-cinci parlamentari ai PRM, printre care senatorul Carol Dina si deputatul Iuliu Furo, a recunoscut ieri seful peremistilor, Vadim Tudor.

Tribunul a marturisit ca a citit in presa despre persoanele din PRM care ar fi afectate de legea lustatiei. "Probabil ca ma vor lustra si pe mine", a spus el, batand apa in piua ca PRM "trateaza cu umor" problema legii lustratiei. Vadim a precizat ca, inainte de 1989, Carol Dina a fost director general la Combinatul Siderurgic Galati, iar Iuliu Furo a fost secretar in Ministerul Invatamantului, "pe vremea cand in scoala se facea carte".

"Daca vor un proces, acesta poate fi simbolic, pentru ca nu mai bagi oameni batrani la puscarie" a apreciat liderul peremistul, citat de Mediafax. Alti doi parlamentari PRM care, potrivit liderului partidului, ar putea fi afectati de legea lustratiei ar fi fostul securist Ilie Merce si senatorul Valentin Dinescu. Vadim si-a manifestat speranta ca legea lustratiei nu va trece de Curtea Constitutionala, pentru ca este o lege "antieuropeana" si "anticonstitutionala", prin faptul ca anuleaza dreptul oricarui cetatean de a alege si de a fi ales. (R.G.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=198664&data=2006-04-29