< Imprimare >      ZIUA - ECONOMIC - marti, 11 aprilie 2006

Axa lui Videanu

Primarul general: "Pe axa nord-sud a Capitalei se va asfalta pana in mai-iunie, pentru a asigura conditii minime de trafic pe timpul verii, cand vom avea alte lucrari consistente de reabilitare a drumurilor" * Refacerea strazilor va fi licitata dupa Paste

In Bucuresti se executa, in prezent, lucrari de intretinere a bulevardelor, sarcina aflata la firmele care le-au reabilitat in anii trecuti, dar pentru perioada verii este programata declansarea simultana a reabilitarilor pe 230 de artere principale, potrivit edilului-sef Adriean Videanu. "Avem un program de coordonare a interventiei lucrarilor. Pe axa nord-sud a orasului se va interveni pana in mai-iunie, pentru a asigura conditii minime de fluidizare a circulatiei pe timpul verii, cand vom avea alte lucrari consistente de reabilitare a drumurilor", a explicat primarul general, intr-o conferinta de presa. Videanu este de parere ca perioada aleasa de municipalitate pentru "marea asfaltare" va crea un disconfort minim bucurestenilor, majoritatea fiind plecati in concediu in aceasta perioada. El a adaugat ca in vara se va lucra "la foc continuu", astfel incat orasulul sa fie circulabil in toamna, cand va gazdui Summit-ul Francofoniei, eveniment la care participa 63 de sefi de stat.

Primaria Capitalei va licitata, imediat dupa Paste, reabilitarea a 39 de artere importante de circulatie. Gheorghe Udriste, seful Directiei Siguranta Circulatiei si Transport a municipalitatii, ne-a declarat ca fiecare strada are propriul sau proiect tehnic de executie, astfel incat lucrarile sa fie conforme cu necesitatile, respectiv refacerea sau repararea infrastructurii. Toate aceste strazi sunt grupate in 16 pachete de lucru.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=197622&data=2006-04-11