< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - marti, 20 decembrie 2005

Stiri pe scurt

Mioara "the best"

Premiul pentru cea mai activa personalitate feminina in politica in 2005 a fost acordat duminica, Mioarei Mantale, prefect al Capitalei. Aceasta distinctie i-a fost inmanata in cadrul festivitatii de premiere: "Femeile de succes ale anului 2005", desfasurata la Palatul Parlamentului. Evenimentul, organizat de Cosmopolitan Models, a reunit 12 categorii de premii, pentru care au concurat aproape o suta de personalitati feminine din politica, cultura, mass-media si sport. La categoria "Cea mai buna prezenta in politica, in stransa competitie s-au aflat Mioara Mantale, prefectul Capitalei, si Monica Macovei, ministrul Justitiei. Premiile s-au decernat in urma votului dat de reprezentantii principalelor publicatii din Romania, precum si a votului dat de public in cadrul evenimentului "Femeile de Succes ale anului 2005". (C.S.)

Ignatul in Parcul National

Primarul Neculai Ontanu ii invita astazi pe bucuresteni sa sarbatoreasca, dupa traditie, Ignatul - sarbatoarea jertfei pentru belsug. Evenimentul va avea loc in Parcul National, in zona Centrului Cultural "Mihai Eminescu" (strada Arh. Harjeu nr. 61), incepand cu ora 11.00. Pe patru vetre de foc se vor monta ceaune mari unde se va pregati, conform traditiei romanesti la "pomana porcului", carne prajita la ceaun. In atmosfera deosebita asigurata de bucuria colindelor si a muzicii traditionale, cei prezenti vor mai fi serviti cu vin fiert si vor fi imbiati la mancaruri specifice. Primaria Sectorului 2 doreste, astfel, sa aduca in mijlocul bucurestenilor prezenti in Parcul National traditiile si obiceiurile romanesti, transmise din generatie in generatie. (M.S.)

Podul Grant, consolidat

Podul Grant din Bucuresti va intra intr-un program de lucrari de consolidare si reparatie, la inceputul lunii aprilie 2007, intrucat expertiza tehnica efectuata de specialistii Primariei Capitalei a evidentiat prezenta mai multor fisuri si degradarea armaturilor de rezistenta. In ianuarie se va organiza licitatia pentru desemnarea firmei care va efectua lucrarile, documentatia fiind in curs de elaborare. Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi si Siguranta Circulatiei a municipalitatii a anuntat ca lucrarile se vor putea face fara oprirea circulatiei rutiere in zona, asa cum s-a procedat in cazul pasajului Marasesti. Podul Grant a fost construit in 1982, dar nu are probleme majore de rezistenta, a mai precizat Udriste, astfel incat lucrarile vor fi mai usoare decat cele derulate in prezent la Podul Marasesti. La acesta din urma, dupa efectuarea de sapaturi, s-a constatat o degradare totala a pilonului de rezistenta. Reamintim ca municipalitatea a inceput in 2005 lucrarile de refacere a Podului Marasesti, care s-a degradat in ultimii ani, la fiecare 12 luni deplasandu-se cu cativa centimetri. (Magda SEVERIN)

Premiile Juristilor 2006

La Casa Capsa din Bucuresti va avea loc astazi, la ora 18.00, festivitatea de inmanare a premiilor anuale acordate de Uniunea Juristilor din Romania, Societatea Academica "Titu Maiorescu", revista "Palatul de Justitie" si revista Dreptul. Printre laureatii din acest an se numara Corneliu Barsan, judecator al CEDO, Dumitru Florescu, Ion Diaconu, Ion Deleanu, Dinu Zamfirescu, Gheorghe Florian, Ion Bacanu, poetul basarabean Nicolae Dabija, director al publicatiei "Literatura si arta", se arata intr-un comunicat al Uniunii Juristilor din Romania. De asemenea, vor mai fi acordate distinctii Institutului National al Magistraturii, Revistei Romane de Drept Comunitar si publicatiei Jurnalul Baroului Bucuresti. (D.E.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=190615&data=2005-12-20