< Imprimare >      ZIUA - SOCIAL - miercuri, 11 mai 2005

Primarii bucuresteni maruntesc sectoarele

Inimaroiu imparte Sectorul 4 in 61 de cvartale, dupa ce Negoita a croit 20 de fasii in Sectorul 3 * Masura edililor urmareste o mai buna administrare a orasului

Primarul Adrian Inimaroiu a decis impartirea Sectorului 4 in 61 de subzone, pentru fiecare dintre acestea dispunand intocmirea unui inventar cu cele mai importante probleme si propuneri de rezolvare a lor. In noua "harta" a Sectorului 4, cvartalele sunt delimitate de arterele principale de circulatie, pentru o mai mai rapida reperare a lor. La operatiunea de portionare a teritoriului condus de el in Capitala, edilul a luat in calcul zonele de lucru ale fiecareia dintre cele doua societati de salubritate care opereaza aici - ADPP Sector 4 si REBU. Primele roade ale reorganizarii administrative s-au concretizat in identificarea unor locatii pentru realizarea mai multor investitii, printre care: 32 locatii pentru parcari de resedinta; 5 locuri pentru organizarea unor piete volante, la intersectiile Bd. Brancoveanu - Str. Izvorul Rece, Sos. Oltenitei - Str. Secerisului, Bd. Sincai - Splaiul Unirii, Bd. Marasesti - Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. C-tin Brancoveanu - Str. Lica Gheorghe; 25 de locuri de joaca pentru copii, pe langa cele 120 de locatii existente; 39 de locatii pentru garaje supraetajate, propunere inaintata Consiliului General al Municipiului Bucuresti, de la care se asteapta acordul pentru realizarea lor, in functie de situatia juridica a terenurilor respective.

In paralel, Directia de Gospodarie Comunala a elaborat un proiect de inventariere, prin metoda proprie, a problemelor sectorului. Astfel, din 17 aprilie a.c., inspectorii au inceput inregistrarea strazilor, caselor si blocurilor ce fac parte din fiecare cvartal, astfel incat acum se cunoaste exact situatia gardurilor vii si a celor metalice ce trebuie reparate, vopsite, precum si necesarul de montat sau de plantat, atat de pe domeniul public, cat si la asociatiile de proprietari/locatari.

Spatiile verzi trec la Asociatiile de proprietari

Trebuie sa precizam prima "taiere" a sectorului in "felii" este opera primarului Liviu Negoita, care a infiintat deja trei dintre cele 20 de mini-primarii programate pana in toamna. Aceste Centre de Informare scapa cetateanul de la aproape orice deplasare pana la sediul central al primariei. Amplasarea lor a fost aleasa in cele mai populate zone ale sectorului, astfel incat oamenii sa poata accesa, cat mai aproape de casa lor, informatii privind administratia publica. Spatiile respective au o suprafata de 75 mp, sunt racordate la reteaua de energie electrica, fiind dotate cu mobilier, cu tehnica de calcul (PC), cu panouri de informare, retele de telefonie fixa si mobila, fax, precum si cu harti detaliate ale zonei pentru care functioneaza. Cetatenii au posibilitatea sa depuna memorii, sa ceara date referitoare la programul de functionare al serviciilor si sa sesizeze problemele lor locale. Primele trei Centre sunt la intersectia strazilor Theodor Pallady cu Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Nicolae Grigorescu cu Liviu Rebreanu (statie metrou Titan) si Ramnicu Valcea cu Istriei.

La capitolul gospodarie comunala, primarul Negoita verifica zilnic actiunea de reabilitare a spatiilor verzi, de desfiintare a depozitelor de deseuri si de imprejmuire a terenurilor virane, operatiune inceputa in luna ianuarie. Edilul a decis ca Primaria Sectorului 3 sa predea Asociatiilor de proprietari/locatari, prin proces verbal, zonele verzi amenajate in jurul blocurilor, pentru a fi mentinute in bune conditii. In paralel, desfiintarea constructiilor ilegale si amenajarea de noi parcuri si locuri de joaca pentru copii continua in ritm alert. In aceasta saptamana vor fi demolate 13 constructii ilegale amplasate in Bd. L. Rebreanu nr. 13, Str. Prevederii nr. 24, Str. Tina Petre nr. 2, Aleea Textilistilor, Str. L. Patrascanu nr. 19, Aleea Barajul Iezerului, Intrarea Barsei nr. 4, Str. Cozla nr. 6 si Str. Postavarului-Bl. C5. Totodata, vor fi imprejmuite si terenurile virane situate in zonele: Aleea Cioplea Th. Pallady (Lemnisorului/Pericle Papahagi), Th. Pallady (IOR/Perisorului), Bratarii Valsanesti, Ghetu Anghel, Drum Intre Tarlale, Lacramioarei, Liviu Rebreanu-betoniera.

Magda SEVERIN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=175896&data=2005-05-11