< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - miercuri, 11 mai 2005

Un nou concurs de dramaturgie

Teatrul National "Mihai Eminescu" din Timisoara si Ministerul Culturii si Cultelor anunta lansarea primei editii a Concursului National de Dramaturgie.

Lucrarile vor fi trimise intr-un plic cu adresa: Concursul National de Dramaturgie, Ministerul Culturii si Cultelor, Sos. Kiseleff, nr. 30, sector 1, cod postal 011342. In interiorul plicului se va introduce un altul, mai mic, pe care va fi scris titlul piesei si care trebuie sa contina coordonatele autorilor.

Concursul este dotat cu trei premii, montarea si cesiunea drepturilor de folosinta a piesei clasate pe primul loc fiind sustinute financiar de Teatrul National "Mihai Eminescu" din Timisoara. Din juriu fac parte criticii Dan C. Mihailescu, Mircea Ghitulescu si Doru Mares si regizorii Gianina Carbunariu si Radu Afrim. Piesele intrate in concurs nu vor fi returnate autorilor, iar cele care vor avea coordonatele autorilor "la vedere" nu vor intra in concurs. Se vor alege pentru nominalizare intre cinci si zece texte, care vor fi prezentate, sub forma de spectacole-lectura, in cadrul stagiunii 2005-2006 a Nationalului timisorean. Textele castigatoare vor fi anuntate in data de 14 noiembrie a.c. (Rompres)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=175838&data=2005-05-11