< Imprimare >      ZIUA - SPORT - sambata, 18 decembrie 2004

Valencia vine in Ghencea

Steaua va juca impotriva "liliecilor", detinatorii trofeului, in 16-imile de finala ale Cupei UEFA * In caz de calificare, "militarii" vor intalni in "optimi" castigatoarea "dublei" Dinamo Kiev - CF Villarreal * Gigi Becali: "Daca elimina Valencia, Steaua va juca finala!"

Steaua va intalni pe CF Valencia in 16-imile de finala ale Cupei UEFA, conform tragerii la sorti efectuate ieri la Nyon (Elvetia). Steaua va juca primul meci in Spania, pe 16 sau 17 februarie, si returul in Ghencea, pe 24 februarie. Mai mult, daca va trece de CF Valencia, Steaua va juca in optimile de finala cu invingatoarea "dublei" Dinamo Kiev - CF Villarreal. Patronul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat ieri, dupa tragerea la sorti, ca echipa antrenata de Walter Zenga va evolua in finala Cupei UEFA in cazul in care va elimina pe Valencia in 16-imile competitiei. "Daca suntem razboinici si luptatori putem sa ne batem cu cei tari. Si daca scoti pe Valencia, te-ai dus direct in finala. Era singura echipa cu care nu voiam sa picam, dar asta este. Daca am cazut asa, atunci trebuie sa fie optimisti, sa ne gandim ca daca ii vom depasi suntem o echipa mare. Apoi va fi "ciocu' mic". Valencia nu numai ca este o echipa din vest, ci din "supervest". Mie nu imi este frica. Sa vedem intai cum se castiga si asa vor fi si primele jucatorilor. Oricum, daca eliminam CF Valencia, ne putem gandi la finala", a afirmat Becali. Acesta considera ca este un avantaj pentru Steaua faptul ca va juca meciul retur pe teren propriu. "Este un avantaj ca jucam returul acasa, acolo nu avem ce pierde si vom juca dezinvolt, pentru ca, orice s-ar intampla, daca pierzi, pierzi la Valencia. Totodata, este un avantaj pentru ei faptul ca la ora meciurilor vor fi in plin campionat, iar noi nu, dar sa avem incredere in echipa noastra. Dumnezeu decide!", a precizat Gigi Becali, care sustine ca unul dintre jucatori periculosi ai echipei Valencia este atacantul italian Marco Di Vaio. Patronul stelist sustine ca, indiferent de formatia cu care ar fi picat Steaua la tragerea la sorti, oricum nu ar fi renuntat la nici un jucator. "Trebuie sa-i scoatem si cu asta basta! Cu sufletul deschis, cu pasiune si barbatie ii scoatem si pe ei. Sa demonstram cine este Steaua. Oricum, Steaua se intarea si nu asteptam sa vedem care este adversarul. Valenciei n-o sa-i fie chiar asa usor. Oricum, nu dadeam drumul la nici un jucator. Nu mai pleaca nimeni. Valencia cumpara jucatori din toata Europa, in timp ce noi avem cativa jucatori si sa-i vindem si pe astia?", a spus Becali. Inainte de tragerea la sorti, Becali spunea ca vrea ca Steaua sa pice cu orice echipa, mai putin cu Valencia. "As vrea cu Ajax, este o echipa mai europeana. Nu este putin lucru sa fii in urna cu marile puteri ale fotbalului european, am realizat ceva. Eu vorbeam de finala Cupei UEFA din optimism, insa si Radoi imi spunea ca incepe sa creada si el. Rezultatele obtinute i-au facut si pe jucatori sa creada in asta", a spus Becali, inainte de tragerea la sorti.

Cernat nu, Plesan da

Patronul din Ghencea s-a referit ieri si la viitorul Stelei. El a precizat ca nu a avut negocieri cu mijlocasul lui Dinamo Kiev, Florin Cernat, insa a subliniat ca Mihaita Plesan se va transfera la Steaua in cazul in care nu va pleca in strainatate. Gigi Becali a afirmat ca, in pauza competitionala, se vor face lucrari la terenul stadionului. "Este posibil sa punem si covor de iarba. Nu putem sa ne facem de ras si sa jucam in mocirla la acest nivel. Ce facem, ne facem de ras numai pentru ca un teren prost ar avantaja Steaua? Acum nu mai joaca numai Steaua, joaca Romania. Daca voi lua stadionul pentru 20 sau 30 de ani o sa fac o arena de talie europeana, mai adaug 10.000 de locuri, il acopar.... Steaua este Steaua si va straluci cat de curand", a spus Becali.

Titi: "Sanse egale"

La randul sau, seful departamentului de cautatori de talente al FC Steaua, Dumitru Dumitriu, a declarat ca echipa din Ghencea a stiut mereu sa se mobilizeze in fata formatiilor mari. "Steaua a stiut mereu sa se mobiliezeze in fata echipelor puternice. Valencia este o echipa mare, dar nu imposibil de eliminat. Pentru noi este un examen deosebit si cred ca sansele de calificare sunt egale", a precizat Dumitriu. (MIG)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=165502&data=2004-12-18