< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - vineri, 17 decembrie 2004

Cozma, preluat de finul Fane Spoitoru

Miron Cozma a parasit ieri, in jurul orei 16.30, Penitenciarul de maxima securitate Rahova, la scurt timp dupa ce decretul de gratiere a sa de catre presedintele Ion Iliescu a fost publicat in Monitorul Oficial.

Cozma - imbracat intr-o haina din piele si cu parul bine pieptanat - a iesit din sediul Penitenciarului Rahova si a facut doar un pas in afara cladirii, urcandu-se imediat intr-un autoturismul BMW X5 (cu numarul B-44-CSJ) care il astepta. El nu a facut nici o declaratie jurnalistilor care il asteptau la iesirea din inchisoare.

La volanul masinii se afla Ion Titisor - cunoscut in lumea interlopa drept Fane Spoitoru, fost coleg de celula si bun prieten cu Miron Cozma.

Masina - in care se mai aflau sotia lui Titisor si inca un barbat - a demarat in tromba, pornind spre centrul Bucurestiului. Autoturismul a fost incadrat de altele doua (un taxi si un Mercedes), ai caror soferi au incercat sa tina la distanta masinile ziaristilor.

Fane Spoitoru - eliberat din penitenciarul Rahova in octombrie 2003 - a ajuns la inchisoare cu 10-15 minute inainte de iesirea lui Cozma. Fane Spoitoru - care, la venire, s-a salutat cu gardienii de la intrarea in penitenciar - a tras masina langa trepte, astfel incat Miron Cozma a facut doar un pas dincolo de usa, inainte de a se urca in masina.

Inainte ca Miron Cozma sa iasa pe usa penitenciarului, Ion Titisor a declarat presei ca i s-a parut normal sa vina sa-l ia de la inchisoare pe cel care ii este nu doar fost coleg de celula, ci si nas de cununie.

"Ii multumesc lui Dumnezeu, care a facut dreptate, pentru ca Miron Cozma este nevinovat", a declarat Fane Spoitoru, referindu-se la decretul de gratiere semnat de presedintele Ion Iliescu. (D.E.I.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=165315&data=2004-12-17