< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - joi, 9 decembrie 2004

Scenariul PSD

Doua cotidiane centrale au incercat ieri sa acrediteze ideea ca liderii Aliantei PNL-PD si cei ai PRM au negociat viitorul Guvern. Informatia, au sustinut cele doua publicatii, ar proveni de la "un lider marcant al PNL", care isi pastreaza anonimatul. Intr-o scrisoare deschisa aterizata in redactiile respectivelor ziare, liberalul anonim face un apel la liberalii adevarati dezvaluindu-le dedesubturile politicii promovate de cativa lideri ai DA.. Atat reprezentantii Aliantei citati in respectivele articole ca participanti la negocieri sau nominalizati la unele ministere, cat si PRM au negat categoric chiar si existenta unor discutii DA - PRM. Majoritatea celor contactati ieri de ZIUA au sustinut ca pretinsele informatii sunt, de fapt, un scenariu fabricat de PSD pentru a denigra Alianta PNL-PD, pe candidatul sau la Presedintie si pentru a minti cetatenii. Mai mult, unii lideri ai Aliantei au marturisit ca aveau cunostinta de marti ca s-a fabricat un astfel de scenariu. (Anca HRIBAN)

Integral fals

PRM "infirma categoric" existenta unor negocieri in vederea asigurarii prezentei la guvernare a acestei formatiuni politice, informatiile referitoare la un prezumtiv guvern PRM-PNL-PD fiind "integral false", se arata intr-un comunicat difuzat ieri de Biroul de presa al formatiunii lui Vadim Tudor. "In aceasta etapa a procesului electoral, PRM a decis sa nu angajeze nici o colaborare politica", se subliniaza in comunicat. Peremistii considera ca "cei care lanseaza aceste zvonuri incearca sa manipuleze, deopotriva, opinia publica, mass-media si clasa politica romaneasca". In document se precizeaza ca PRM nu vizeaza functii publice, "nu isi doreste influenta obscura asupra mecanismelor Puterii" si "nu participa la trocuri politice dezonorante". (O.B.)

Cristian Boureanu, membru in Biroul Executiv Central al PNL

Fabulatie

"Este o pura fabulatie." (O.B.)

Calin Popescu Tariceanu, co-presedinte al Aliantei PNL-PD

Fara comentarii

"Nu fac nici un comentariu pentru ca as cobori prea jos, referitor la materialul aparut in ziarul National, ziarul de partid al PSD. Stilul de a face ziaristica se aseamana foarte mult cu cel al revistei Romania Mare". (B.P.)

Vasile Blaga, vicepresedinte PD

Dobitocie

"Este o dobitocie. Nu a avut loc niciodata o astfel de discutie, sub cuvant de onoare. Acest scenariu a fost fabricat de ei, de PSD. Stiam de ieri (n.red. marti) de el, s-a incercat introducerea lui in mai multe ziare. Este o tampenie". (R.A.)

Varujan Vosganian, membru in Consiliul National de Conducere (CNC) al Aliantei PNL-PD

Fantezie

"Este o fantezie. Eu sunt membru al CNC iar o astfel de discutie privind formarea Guvernului ar fi trebuit sa aiba acceptul CNC. Noi n-am facut decat sa ne adresam si electoratului PRM, asa cum am facut si cu electoratul PSD. Nu inseamna ca am institutionalizat o legatura intre noi si PRM. Nici o clipa nu s-a pus problema sa guvernam cu PRM, nici noi (n.red PNL), si cred ca nici PD. Au existat doar colaborari in teritoriu pentru formarea consiliilor judetene. Sunt foarte recunoscator ziarului National ca m-a nominalizat ministru al Finantelor intr-un guvern PRM, dar sincer, nu a avut loc o astfel de negociere fara ca eu sa stiu. Si in ultimul nostru comunicat de presa noi am exclus doar colaborarea cu PSD pentru ca o colaborare cu PRM nu a reprezentat din start o ipoteza de lucru." (R.A.)

Mona Musca, membru in Consiliul National de Conducere (CNC) al Aliantei PNL-PD

Dezinformare

"Sunt uluita pana unde merge dezinformarea... Este foarte limpede ca nu s-a discutat nici una din aberatiile aparute in presa. Eu inteleg ca exista o lupta electorala, si este bine ca este asa, dar sa ajungi sa inventezi un ziar "Mesagerul" in care sa apara cele mai abjecte atacuri la adresa candidatului Aliantei DA la Presedintie, sa inventezi sedinte, vorbe si reactii reprezinta o grava atingere la adresa unui drept fundamental si constitutional, dreptul la informare corecta a cetatenilor. Ceea ce se incearca acum, schimbarea vointei oamenilor prin minciuna si frauda, este foarte grav. Dat fiind ca atat guvernul actual condus de Adrian Nastase, cat si PSD au mintit, au furat si au inaltat coruptia pe "cele mai inalte culmi" nici nu ma mai mira ca acum au o astfel de atitudine. Subliniez insa, nu este vorba de noi, cei mentionati ca am fi purtat discutia cu pricina, ci este vorba de oameni, de cetateni, care sunt mintiti si manipulati. Este un atentat la dreptul fundamental la informare, la adresa Constitutiei Romaniei. Cui nu-i pasa de oameni, de banii publici nu-i pasa nici de legile tarii". (B.P.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=164586&data=2004-12-09