< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - sambata, 7 august 2004

Harnicie la Delegatia Permanenta de azi a liberalilor

PNL si-a definitivat listele parlamentare

Liberalii si-au definitivat listele electorale pentru Senat si Camera Deputatilor, pe care le vor depune la alegerile din toamna. De cand s-a declansat procedura de selectare a candidatilor, care s-a facut pe baza unui dosar individual ce continea punctaje, nu au lipsit si situatiile tensionate. Dar nu cu PD, partenerul din Alianta, lucrurile in acest caz fiind clar mentionate in protocolul de colaborare, ci chiar in interiorul partidului. PNL a avut ieri o ultima sedinta inaintea Delegatiei Permanente de astazi la care se vor valida listele cu candidati.

Catarama, eliminat de pe liste

Singurul reprezentant al PNL care a fost invalidat de Biroul Executiv al PNL pentru a deveni parlamentar este Viorel Catarama. Motivul este acela ca imaginea sa personala aduce prejudicii imaginii partidului. "Chiar daca din punct de vedere legal, juridic, nu i se poate imputa nimic lui Viorel Catarama, s-a decis ca imaginea sa negativa in randul electoratului ar putea afecta rezultatul votului", ne-au precizat surse din interiorul partidului. Se pare ca vicepresedintele Organizatiei Municipale PNL Bucuresti Viorel Catarama nu stia ieri de aceasta decizie pentru ca a dat publicitatii o declaratie de presa in care-si exprima opinia ca "nominalizarea sa pe locul intai la alegerile parlamentare pentru Senat in judetul Vaslui a incalcat in mod grav Statutul PNL". Catarama precizeaza ca, anterior, el fusese inclus pe lista de candidati pentru Senat din partea Organizatiei Municipale Bucuresti, ocupand pozitia a treia. El a facut referire la decizia luata in data de 30 iulie de BEx, precizand ca "asemenea practici pot submina atat democratia interna de partid cat si increderea in deplina corectitudine si obiectivitate a forumurilor de conducere a PNL". Astfel, in fruntea listei PNL pentru Senat, la Bucuresti, sunt propusi Mona Musca, Mircea Cinteza si Radu Campeanu.

Framantari locale

Tensiuni s-au inregistrat in mai multe filiale, ca cele din Arad, Timisoara si Vrancea. In Vrancea nominalizarile pentru listele de parlamentari au creat cele mai mari tensiuni. Totul a pornit de la presedintele organizatiei municipale Focsani a PNL, consilierul judetean Mihai Copaci, care a declarat ca "o grupare importanta din cadrul filialei nu-l vrea pe Nini Sapunaru pe listele parlamentare". In replica, Sapunaru a declarat ca atitudinea acestuia "este o manevra cu radacini in afara filialei PNL. De o luna de zile dusmanul principal al 4-5 oameni din PNL am devenit eu. Nu-i mai intereseaza lupta cu PSD si Marian Oprisan, ci au pus tunurile pe mine. De altfel, ei nici nu au iesit la lupta publica cu Marian Oprisan asa ca nu pot sa caracterizez atitudinea lor drept ca o manevra cu radacini in afara filialei PNL", a spus deputatul liberal. A fost nevoie de o analiza a Comisiei de Etica a PNL pentru ca apele sa se linisteasca. Astfel, in urma sedintei de ieri a conducerii centrale a PNL, s-a stabilit ca atat Corneliu Momanu, presedintele filialei, cat si Nini Sapunaru vor participa la alegerile generale pe locuri eligibile la Camera Deputatilor.

Bogdana PAUN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=154386&data=2004-08-07