< Imprimare >      ZIUA - FINANCIAR - joi, 6 mai 2004

Electrica Moldova si Oltenia scoase la privatizare

Prin publicarea in presa interna si internationala a anuntului de privatizare, a demarat procesul de privatizare a inca doua filiale Electrica de distributie si furnizare a energiei, Moldova si Oltenia. Conform strategiei aprobata prin HG 531/2004, Electrica privatizeaza 51% din capitalul social al fiecareia dintre cele doua societati, printr-o combinatie de vanzare de actiuni si majorare de capital. Astfel, privatizarea fiecareia dintre cele doua societati consta in achizitionarea directa a 24,62% din capitalul social al societatilor si o majorare de capital prin emisiune de noi actiuni, desfasurata simultan cu vanzarea, reprezentand 35% din capitalul social majorat, actiuni care impreuna reprezinta 51% din capitalul social majorat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). Participantii la privatizarea celor doua societati trebuie sa fie calificate ca investitori strategici si trebuie sa detina, individual sau impreuna in situatia unor consortii, experienta de natura financiara, organizatorica si tehnica in ceea ce priveste operarea in sectorul utilitatilor supuse reglementarii pe cel putin o piata geografica matura si reglementata.

O alta societate aflata in proces de privatizare este Electrica "Muntenia Sud" (din care face parte si Bucurestiul), la care consultantul PricewaterhouseCoopers procedeaza, in prezent, la analiza - diagnostic a societatii.

Electrica Banat si Dobrogea au fost primele doua filiale care au intrat in procesul de privatizare.

Comisia de negociere a analizat oferta depusa de singura firma interesata, Enel (Italia) si a avut, in ultima perioada, intalniri cu reprezentantii companiei pentru clarificari in vederea finalizarii documentelor de tranzactie. (G.M.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=146613&data=2004-05-06