< Imprimare >      ZIUA - EXTERNE - joi, 6 mai 2004

Corespondenta din Roma de la Claudia STANILA

Presedintele RAI a demisionat acuzandu-l pe Berlusconi

Lucia Annunziata (foto), o veterana a presei de stanga, sustine ca dreapta a "ocupat" televiziunea publica

Presedintele televiziunii publice nationale italiene RAI a demisionat acuzand presiunile guvernamentale la care este supus postul care ar fi ajuns "o cutie postala" a cererilor premierului Silvio Berlusconi.

Lucia Annunziata, care si-a inceput cariera la ziarul Paridului Comunist, sustine ca televiziunea a fost "ocupata" de sustinatori ai magnatului de dreapta a carui familie detine reteaua privata rivala, Mediaset. Intr-o conferinta de presa in care a aparut zambitoare, Annunziata a sustinut ca "plurarismul" a incetat sa existe in televiziunea de stat. Lucia Annunziata, care este comparata in multe privinte de comunitatea romaneasca cu Alina Mungiu, este cea de a doua demisionara din RAI din ultima saptamana.

Vicepremierul Gianfranco Fini a replicat catalogand acuzatiile fostului presedinte al RAI drept "ridicole" si actiunea sa drept o incercare de a influenta votul la alegerile pentru Parlamentul European programate luna viitoare. Presedintia de 13 luni a Luciei Annunziata a fost marcata de repetate plangeri asupra unor interventii "berlusconiene" in programele televiziunii. Premierul Berlusconi - conform unor surse autorizate -, supervizeaza la aceasta ora 90% din televiziunea italiana.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=146607&data=2004-05-06