< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - sambata, 20 martie 2004

NATO a cerut Romaniei sa trimita de urgenta trupe

100 de militari trebuie sa fie gata in patru zile sa plece in misiune * Ei provin din Batalionul 2 Infanterie "Calugareni", care face parte din rezerva strategica a SFOR/KFOR * In functie de evolutia situatiei este posibil sa se solicite mai multe trupe

Ministerul Apararii Nationale a inceput pregatirile pentru a pune la dispozitia Aliantei o companie militara care sa se deplaseze de urgenta in Kosovo pentru a participa la actiunile de restabilire a ordinii publice. Militarii romani care vor pleca in Kosovo provin din cadrul Batalionului 2 Infanterie "Calugareni", desemnat de NATO sa faca parte din rezerva strategica a SFOR/KFOR.

Potrivit unui comunicat de presa primit din partea Biroului de presa al NATO, cei aproximativ 100 de militari romani trebuie sa fie gata pentru a pleca in misiune in patru zile de la primirea notificarii de catre Statul Major General al Armatei Romane. Potrivit unor informatii neoficiale, militarii romani vor intra in compunerea brigazii Nord-Est, aflata sub comanda generalului Xavier Michel, a carui zona de responsabilitate include Kosovska Mitrovita.

Daca nu intervin modificari in procesul de pregatire a misiunii, cei 100 de militari romani vor ajunge in Kosovo la inceputul saptamanii viitoare.

Doru DRAGOMIR

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=142383&data=2004-03-20