< Imprimare >      ZIUA - SPORT - marti, 16 decembrie 2003

Stiri pe scurt

Andone si Lacatus la Lucescu

Ioan Andone, antrenorul lui Dinamo, a plecat ieri la Istanbul, acolo unde, timp de o saptamana, va face practica la Besiktas, echipa antrenata de Mircea Lucescu si la care joaca Daniel Pancu. Andone trebuie sa urmeze acest stagiu drept o conditie a participarii la cursurile "Pro". Alaturi de Andone se va afla la Istanbul si Marius Lacatus, antrenorul lui FC Brasov, de asemenea cursant "Pro". Saptamana trecuta, Hagi si Balint au plecat in Spania, cei doi urmand a face practica la Real Madrid. (MIG)

Romania pe locul 27

Romania ocupa locul 27, cu 653 de puncte, in ultimul clasament pe 2003, dat publicitatii ieri de FIFA. "Tricolorii" au retrogradat astfel trei pozitii fata de ierarhia precedenta. Principalele adversare ale Romaniei in preliminariile CM din 2006, Olanda si Cehia, au incheiat anul intre primele zece selectionate din lume. Olandezii au urcat doua pozitii fata de clasamentul de luna trecuta, ocupand in prezent locul 4, cu 752 de puncte, in timp ce nationala ceha a realizat la randul ei un salt de patru locuri, aflandu-se acum pe pozitia a 6-a, cu 743 de puncte. Ierarhia este dominata in continuare de Brazilia (848 de puncte), cvintupla campioana mondiala fiind, de altfel, desemnata echipa anului 2003 de catre FIFA. Sud-americanii sunt urmati de campioana europeana en-titre, Franta (827 de puncte), si de Spania (798 de puncte). (MCZ)

Zidane ales de FIFA

Francezul Zinedine Zidane (Real Madrid) a fost desemnat cel mai bun jucator al anului 2003 de catre FIFA. Cu 264 de voturi, Zidane i-a devansat pe Thierry Henry (Franta, Arsenal, 186 de voturi), Ronaldo (Brazilia, Real Madrid, 170 de voturi), Pavel Nedved (Cehia, Juventus, 158 de voturi), Roberto Carlos (Brazilia, Real Madrid, 105 voturi), David Beckham (Anglia, Real Madrid, 70 de voturi) si Raul (Spania, Real Madrid, 39 de voturi). Astfel, in ultimii ani, jucatorii lui Real Madrid au dominat ierarhia FIFA privind ancheta "World Player". Lista ii cuprinde pe Zidane (1998 si 2000), Ronaldo (1996, 1997 si 2002) si Figo (2001), singurul intrus fiind Rivaldo (1999). Alte premii acordate de FIFA: galeria lui Celtic Glasgow (pentru sportivitate), Brazilia (cea mai buna nationala) si Bahrein (selectionata cu cel mai mare progres). (MCZ)

Poloistii puncteaza prin Europa

In vreme ce Superliga Nationala de polo s-a intrerupt pentru a asigura conditii optime de pregatire nationalei antrenate de Liviu Raducanu in vederea participarii la turneul de calificare olimpica, tricolorii care activeaza in strainatate bifeaza in continuare evolutii bune. In runda a sasea din prima liga iberica, CN Mataro Quadis, cu antrenorul Dorin Costras pe margine, a inregistrat o noua victorie in deplasare, in bazinul echipei CN Martianez, cu scorul de 8-5, doua dintre golurile oaspetilor fiind realizate de Andrei Josep, in vreme ce Florin Bonca a asigurat defensiva foarte bine. In urma acestui rezultat, CN Mataro se mentine in fotoliul de lider, cu 15 puncte, fiind la egalitate cu galonata CN Nofer Barcelona. In tara vecina, CN Marsilia s-a distrat din nou, inregistrand a saptea victorie consecutiva dupa ce a castigat impotriva FNC Dounai, cu scorul de 15-3, la capatul unei partide in care portarul Adrian Fratila a inchis poarta campionilor Frantei. (T. RIST)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=134923&data=2003-12-16