< Imprimare >      ZIUA - LITERARA - luni, 17 martie 2003

Radio Romania Cultural, o prezenta activa in viata culturala

Intre 5-9 martie, la cea de-a VIII-a editie a Salonului de Carte si Presa Bucuresti, s-au concretizat inca o data proiectele postului de radio Romania Cultural prin promovarea programelor sale, unice in peisajul audio romanesc.

Standul Postului Romania Cultural s-a constituit intr-un studio de transmisie a unor emisiuni aflate in acord cu ambianta Salonului. Emisiuni ca "Vorba dulce romaneasca", "Carti, idei, manuscrise", "Actualitatea stiintifica" sau "Revista Literara Radio", realizate de cunoscuti "oameni de radio": Liviu Grasoiu, Elza Cenusa, Dan Stoica, au putut fi urmarite si de publicul postului prezent in acele zile la stand. Asistenta a consemnat impresiile si sugestiile in "caietul ascultatorului" aflat in standul-studio.

Joi, 6 martie, in Aula Muzeului National de Istorie, Radio Romania Cultural a organizat o masa rotunda cu tema "Valorile culturale in democratie". Au participat printre altii: Romul Munteanu, Dimitrie Vatamaniuc, Elena Solunca Moise, Pr. Toderita Rusu, Albert Kovacs, Ion Papuc. Dezbaterea a fost inregistrata si folosita in emisiunea "Clubul de jurnalism cultural" realizata de Ana Maria Sireteanu (prima parte s-a difuzat in data de 11.02.2003, cea de-a doua parte urmand sa se transmita pe 25.02.2003, intre orele 20.00-21.00).

Proiectul "Carti pentru bibliotecile satesti", initiat tot de Radio Romania Cultural la Salonul de Carte si Presa Bucuresti din anul 2001, a derulat o noua etapa, de "acumulare" si la aceasta editie. Au fost stranse peste 100 de volume donate de editurile: "Eminescu", "Donaris", "Mix", alte edituri fiind interesate, totodata, de sustinerea proiectului. Proiectul "Carti pentru bibliotecile satesti "a dus pana in prezent pe rafturile bibliotecilor din sase judete ale tarii (12 comune), peste 8000 de volume. Urmatoarea etapa de donatii de carte in satele Romaniei este programata pentru sfarsitul acestei primaveri.

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=112769&data=2003-03-17