< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - vineri, 25 octombrie 2002

O premiera face inaugurarea oficiala a teatrului din Targu-Jiu

"Ultimul imparat" deschide stagiunea la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu"

Maine sa va deschide stagiunea la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" din Targu-Jiu, institutie care-si va primi spectatorii intr-o sala noua pentru vizionarea premierei cu "Ultimul imparat" de Valentin Nicolau in regia lui Vitalie Lupascu. Spectacolul va incepe la orele 18.30, in prezenta autorului. In aceeasi seara va avea loc si lansarea cartii "Imblanzirea Minotaurului sau 9 ani din viata unui teatru", o cronica a secretarului literar Ion Cepoi despre activitatea teatrului, si se vor inmana Diplome de Excelenta si Inscrisuri de Onoare.

Marian Negrescu, directorul de la "Elvira Godeanu" va debuta ca actor profesionist in acest spectacol realizat pe baza scenografiei Vioarei Bara, de la Teatrul de Stat din Oradea. Distributia ii mai cuprinde pe Constantin Eremia, Valeriu Bazu, Ionut Stoica, Eugen Titu, Mariana Ghitulescu, Ion Alexandrescu, Monica Sfetcu, Rodica Gugu, Dan Dobroiu, Sorin Giurca si George Draghescu. Montarea de la Targu Jiu este cea de-a doua in aceasta stagiune a piesei "Ultimul imparat", dupa cea realizata de Alice Barb la Nationalul bucurestean.

Teatrul a fost infiintat in 1993, iar noul sediu se afla in centrul orasului, pe axa monumentelor Brancusi, si dispune de o sala cu 200 de locuri, instalatie de climatizare, sisteme performante de sunet si lumini, iar scena imbina ambele stiluri - elisabetan si italian. Pentru stagiunea 2002-2003 sunt programate noua premiere ("Ultimul imparat", "D'ale Carnavalului" de Caragiale, "Capul lui Motoc" de Horia Garbea, "Bolnavul inchipuit" de Moliere, "Baltagul" de Sadoveanu, "Paracliserul" de Sorescu, "Visul unei nopti de vara" de Shakespeare, "Pescarusul" de Cehov si "Schiopul binemirositor" de Mircea Daneliuc) si peste 150 de spectacole. (L.D.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=103223&data=2002-10-25