< Imprimare >      ZIUA - ACTUALITATE - vineri, 4 octombrie 2002

Site-ul LaughLab si-a desemnat castigatorii

Cel mai bun banc din lume

Surprinzator, nemtii au dovedit ca au simtul umorului * Concursul a fost castigat de un psihiatru din Manchester * Se pare ca irlandezii si britanicii prefera bancurile care contin jocuri de cuvinte

Cel mai bun banc din lume a fost dezvaluit de cercetatori, la sfarsitul celui mai mare studiu umoristic din lume. Un an intreg, persoane din intreaga lume au fost invitate sa voteze mai multe glume de pe un site si sa adauge altele, daca este cazul. Experimentul "The LaughLab - Laboratorul de Ras" condus de psihologul Richard Wiseman, de la Universitatea Hertfordshire a primit mai mult de 40.000 de bancuri si aproape doua milioane de note pentru aceste glume.

Gluma care a primit cele mai mari note a fost pusa pe site de psihiatrul Gurpal Gosall, in varsta de 31 de ani, din Manchester. "Doi vanatori umblau prin padure cand, la un moment dat, unul dintre ei lesina. Pentru ca parea ca nu mai respira si ca avea ochii dati pe spate, celalalt vanator suna repede la Salvare. El tipa in telefon "Prietenul meu a murit! Ce sa fac?". Operatorul ii raspunde "Linistiti-va, va voi ajuta. In primul rand trebuie sa va asigurati ca este cu adevarat mort". Dupa cateva secunde, operatorul aude o impuscatura si apoi la celalalt capat al firului se aude "Ok, si acum ce fac?"

Cel mai bun banc din Anglia

Cei care intrau pe site-ul LaughLab trebuia sa voteze glumele, utilizand un "bancometru" care avea cinci puncte, de la "nu prea amuzant" - la "foarte amuzant". Nemtii - recunoscuti pentru lipsa lor de umor - de data aceasta ausurprins votand ca fiind amuzante foarte multe bancuri, fara sa aiba o preferinta pentru un anumit tip de glume. Irlandezii, britanicii si cei din Noua Zeelanda au preferat glumele care presupuneau jocuri de cuvinte.

Cea mai buna gluma din Scotia a fost scurta, dar la obiect "Vreau sa mor, linistit, in somn, ca bunicul meu. Nu, tipand ingrozit ca restul pasagerilor".

Cea mai buna gluma din Anglia: "Doua nevastuici stateau intr-un bar. La un moment dat, una dintre ele se supara si tipa la cealalta "M-am culcat cu mama ta!!!!". In bar se face imediat liniste, toata lumea asteptand sa vada ce zice cealalta, care statea linistita. "M-am culcat cu mama ta!!!!!!". La care cea de-a doua, la fel de linistita, o bate pe umar "Du-te acasa, tata, esti beat!""

Cea mai buna gluma din SUA a fost votata cea in care "doi prieteni jucau glof, intr-o zi, pe terenul de golf. La un moment dat, chiar cand sa bage bila in gaura, unul dintre barbati observa ca pe langa ei trece un cortegiu funerar. Jucatorul se opreste, isi da jos sapca, inchide ochii, ingenuncheaza si incepe sa spuna o rugaciune. Prietenul sau, impresionat, exclama "Uau, esti cel mai sensibil si mai impresionabil tip pe care l-am vazut!", la care barbatul raspunde "Mda, am fost casatoriti 35 de ani!"". La randul lor, belgienii au ales cel mai bun banc "De ce au ratele labele picioarelor membranate? - Ca sa treaca peste foc. Dar elefantii de ce au picioarele late? - ca sa treaca peste ratele prajite".

Monica BICA

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=101579&data=2002-10-04