< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - luni, 23 septembrie 2002

Stiri pe scurt

Un lider PD acuza Guvernul de "genocid termic"

Vicepresedintele PD, senatorul Viorel Pana, acuza intr-o declaratie Guvernul condus de Adrian Nastase de "genocid termic". Pana sustine ca "in plin sezon al debransarilor de la reteaua de termoficare, suntem anuntati ca in curand va fi tiparita bancnota de un milion de lei", pentru ca romanii aveau nevoie de o "bancnota termica" in conditiile in care intretinerea unui apartament echivaleaza cu salariul mediu net pe economie. "Romanii au fost adusi de catre actualul Guvern in incapacitate de plata", arata vicepresedintele democrat. El adauga: "daca ar da dovada de cavalerism, membrii Cabinetului Nastase ar trebui sa-si ceara macar scuze pentru inglodarea romanilor in datorii si saracie". (A.H.)

PNL isi promoveaza masurile de sprijinire a agricultorilor

Liderul liberal Theodor Stolojan, impreuna cu presedintele Senatului PNL Constantin Balaceanu Stolnici si senatorul Gheorghe Flutur au participat ieri, la Constanta, la seminarul "Agricultura romaneasca in viziune liberala". Presedintele liberal, care s-a intalnit si cu membrii si simpatizantii constanteni, a sustinut ca agricultorii au nevoie de un ajutor din partea statului pentru a-si putea acoperi pierderile provocate de un agricol slab. In acest sens, a aratat Stolojan, PNL a propus un pachet de legi orientat spre agricultori si exploatatiile agricole private de tip familial. Un proiect de lege din acest pachet se refera la un ajutor financiar de 1.500.000 lei/hectar care sa acopere cheltuielile pentru 200 kg de seminte, 30 de litri motorina si 50 de kg de ingrasamant. (A.H.)

Protocolul PSD - UDMR nesemnat la Cluj

Presedintele PSD Cluj, ministrul de Interne Ioan Rus, a declarat sambata, in localitatea clujeana Belis, ca nu a fost contactat de liderii filialei clujene a UDMR in vederea semnarii Protocolului de colaborare. Rus a subliniat ca "la nivelul practicii nu se inregistreaza nici o problema legata de colaborare, nici la nivel judetean, nici la nivel local", insa a precizat ca nu a primit nici o invitatie oficiala la negocieri din partea conducerii UDMR Cluj. El sustine ca singurele invitatii i-au fost adresate prin intermediul presei, dar nu a fost contactat inca de nimeni. "Ei ne-au trimis acum un an o varianta de protocol, noi le-am trimis inapoi alta, care continea prioritatile judetului, nu probleme punctuale legate de lege si de atunci nu am mai primit nimic de la ei", a precizat ministrul de Interne. Presedintele UDMR Cluj, deputatul Konya Hamar Sandor, a reclamat, in repetate randuri, faptul ca liderii locali ai PSD nu si-au constituit o comisie de negociere in vederea semnarii protocolului de colaborare PSD-UDMR la nivel judetean. (Mediafax)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=100690&data=2002-09-23