< Imprimare >      ZIUA - CULTURA - vineri, 15 martie 2002

Noutatile Editurii Corint

Yvan Combeau - "Istoria Parisului"

Autorul il avertizeaza pe cititor ca principala aspiratie a fost, pe intreg parcursul acestei lucrari, sa marcheze dimensiunile Parisului si locul sau unic de-a lungul a peste 20 de secole de istorie. Linia directoare stabilita a fost intelegerea modului in care a fost cladita aceasta capitala politica, economica, culturala si identificarea proportiilor preeminentei sale in istoria Frantei.

Ion Marin, Mihai Ielenicz, Marian Marin, Adrian Tiscovschi - "Europa. Enciclopedie geografica"

Lucrarea trateaza din perspectiva sintetica circa 6000 de termeni geografici referitori la tarile Europei, cele mai importante forme de relief, asezari urbane, rezervatii naturale etc. Publicul caruia i se adreseaza enciclopedia poate fi atat unul interesat de domeniul abordat, cat si unul dornic sa cunoasca realitatile geografice ale continentului european. Cartea include si harti alb-negru, pentru fiecare tara, si color, destinate ansamblului european si regiunilor reprezentative ale acestuia.

Alphonse Daudet - "Piciul"

Acesta este primul roman al lui Daudet si are un accentuat caracter autobiografic, pentru scrierea lui bazandu-se mai mult pe cele traite si observate pe propria piele, decat pe imaginatie. Dincolo de accentele critice la adresa scolii, cat si a moravurilor si institutiilor specifice societatii franceze din secolul al XIX-lea, arta scriitorului are un aer singular in literatura universala. (L.D.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=85853&data=2002-03-15