< Imprimare >      ZIUA - EVENIMENT - miercuri, 26 septembrie 2001

Raul care-ti vrea binele

Virusul "World Trade Center" indeamna la reconciliere si pace

WTC.exe poate sterge datele de pe hard, inclusiv programele antivirus, dar se poate transforma si in cal troian * Pana acum nu a fost raportata nici o victima

Companiile producatoare de programe antivirus au anuntat, luni, ca un nou virus informatic, inspirat din atentatele teroriste din Statele Unite ale Americii, se propaga prin intermediul postei electronice, avand capacitatea sa distruga fisierele din hard-disk, transmite Reuters.

Virusul este cunoscut sub numele World Trade Center sau TROJ_VOTE.A si soseste prin intermediul postei electronice cu subiectul "Fwd: Peace between America and Islam" ( Pace intre America si Islam). Expertii americani au anuntat faptul ca textul email-ului reprezinta un indemn la reconciliere intre America si lumea islamica.

Societatea Trend Micro a anuntat ca in momentul deschiderii fisierului WTC.EXE virusul este activat, actionand impotriva computerelor echipate cu programul Outlook al Microsoft, si se propaga prin intermediul adreselor de Internet existente pe computerul infectat.

Societatea Computer Emergency Response Team, specializata in lupta impotriva atacurilor si virusilor prin Internet, nu a primit inca nici o informatie de la companiile care i-au cazut victima, a anuntat purtatorul de cuvant al companiei.

FBI nu are de asemenea alte date privind acest virus. Potrivit companiei de soft Symantec, WTC "va incerca sa stearga toate fisierele din hard-disc", inclusiv programele antivirus. Symantec a avertizat, de asemenea, ca daca virusul reuseste sa-si instaleze fisierul Backdoor.Trojan, un utilizator neautorizat poate intra de la distanta in computerul infectat, de unde poate fura sau schimba parolele si poate fura informatii confidentiale. (V.I.C.)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=72640&data=2001-09-26