< Imprimare >      ZIUA - SPORT - miercuri, 2 august 2000

Desi negocierile FRF-Loti erau anuntate ca si incheiate, un procent mititel a ramas suspendat

B&ouml;l&ouml;ni 99% la Nationala

Zilele urmatoare se rezolva si restul targului * Antrenorul secund ramane in ceata pana saptamana viitoare * Meciul cu Polonia va fi condus de pe banca de tandemul Jenei-B&ouml;l&ouml;ni

Federatia Romana de Fotbal si Ladislau B&ouml;l&ouml;ni au anuntat ieri mariajul oficial. Dar, conform secretarului FRF Adalbert Kassai, contractul nu a fost semnat inca: "99% problema este rezolvata. Ultimul procent va fi rezolvat in 2-3 zile". De asemenea a ramas in aer si problema antrenorului secund, decizie care va fi luata exclusiv de B&ouml;l&ouml;ni. Cat despre soarta lui Emerich Jenei, aceasta ramane constanta: director tehnic al loturilor Federatiei. "Jenei este omul care stie cand sa se retraga si sa revina director tehnic, cand este cazul", l-a elogiat Kassai pe fostul selectioner. La randul sau Jenei a recunoscut ca a renuntat la postul de antrenor ca sa intareasca banca tehnica.

B&ouml;l&ouml;ni a cugetat indelung la contract

Ladislau B&ouml;l&ouml;ni a venit la sediul FRF in tinuta lejera de vara, s-a schimbat "la vestiar" si a intrat in teren, in fata presei, la patru ace. In primul rand, el a pus tergiversarea tratativelor pe seama schimbarilor fundamentale pe care trebuie sa le faca: de la Franta la Romania, de la un fotbal la altul, de la o viata de familie la alt fel de viata, si, nu in ultimul rand, a justificat cugetarea indelunga prin faptul ca este ardelean. Despre negocierile esuate cu Rapid, B&ouml;l&ouml;ni a fost foarte clar: No comment. Una peste alta, noul selectioner promite un nou stil pentru munca la Nationala, mai serios, mai simplu si mai colectiv, la nivelul jocului. Eficacitate si agresivitate sunt noile orientari ale noului antrenor. Obiective: 1) calificarea la Campionatul Mondial din Japonia-Coreea, 2) formarea unei echipe pentru 2006. De altfel, B&ouml;l&ouml;ni a declarat ca a stors, prin contract, prelungirea automata a mandatului la Nationala pana in 2004, in cazul calificarii la Mondiale, in locul dreptului de preemtiune, cum a propus Mircea Sandu, in aceleasi conditii. Referitor la lot, el a recunoscut ca tricolorii trec printr-o perioada mai dificila. Aici a facut referire la retragerea anuntata a lui Hagi si la cea gandita de Gica Popescu. "Hagi este un caz special. Nu pot sa spun nimic pana cand nu discut cu el. Nici nu pot sa dau o declaratie care sa afecteze o eventuala negociere", a fentat elegant B&ouml;l&ouml;ni intrebarea. Despre Gica Popescu, acesta a fost convocat pentru meciul amical cu Polonia de pe 16 august. Din lotul de 34 de jucatori aflati in vizorul sau, doar stranierii sunt certi. Si printre acestia, cu exceptia lui Hagi, care lipseste, apare un singur nume nou fata de lotul de la europene: C. Munteanu. Concluzia lui Boloni: este nevoie de o schimbare prudenta pentru a nu periclita soarta calificarii. Despre promisiuni nici vorba: "Nu-mi permit pronosticuri. Vreau doar sa servesc fotbalul romanesc si sa-i fiu cat se poate de util", a precizat totusi noul selectioner.

Loti nu-i iarta nici acum lui Jenei neconvocarea la Mondialele din Italia

In premiera absoluta, meciul cu Polonia va fi pregatit si condus de Jenei si B&ouml;l&ouml;ni cot la cot. "Nu pot, ca numai in trei saptamani, sa am pretentia ca stiu foarte multe despre lot. Am nevoie de experienta lui Jenei pentru a ma integra in atmosfera fotbalului romanesc, chiar daca nu-i pot ierta nici acum ca nu m-a convocat pentru Mondialele din Italia '90", a incheiat fara ranchiuna Ladislau B&ouml;l&ouml;ni.

Rene PARSAN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=48066&data=2000-08-02