< Imprimare >      ZIUA - DEZVALUIRI - miercuri, 2 august 2000

Fruntasii PNTCD il zoresc pe Isarescu

Forul de conducere taranist (BNC al PNTCD) a hotarat, ieri, sa-i solicite premierului Mugur Isarescu sa-si oficializeze cat mai curand candidatura la Presedintie, a declarat presedintele Ion Diaconescu. Potrivit prim-vicepresedintelui PNTCD, Ioan Muresan, Isarescu este singurul garant al programului depus la Bruxelles, obiectiv pe care l-ar putea duce la bun sfarsit numai de pe functia de sef al statului.

Pastrarea unui post "iluzoriu" de premier pentru Isarescu este, in opinia lui Muresan, o greseala, pentru ca sub conducerea lui Iliescu, Melescanu sau Stolojan, programul nu va fi pus in practica. Liderul PNTCD a spus ca partidul sau si formatiunile din alianta ar putea sa-i ofere lui Mugur Isarescu sustinerea necesara castigarii alegerilor impotriva lui Ion Iliescu. Muresan a explicat ca PNTCD are in vedere si variantele "B si C" daca Isarescu nu accepta sa candideze, dar crede ca argumentele taranistilor il vor convinge pe premier sa-si depuna candidatura. Solutiile de rezerva nu au fost dezvaluite presei.

Secretarul general al PNTCD, Remus Opris i-a informat pe reprezentantii mass-media ca vor primi "anuntul cu acceptul lui Isarescu pe calea faxului".

Ovidiu BANCHES

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=48045&data=2000-08-02