< Imprimare >      ZIUA - SPORT - marti, 7 decembrie 1999

Dragostea Armeanului pentru Pitesti trece prin stomac

Halagian ia Brasovul, Argesul il asteapta pe Iordanescu

Ioan Necolaie a ridicat miza la 200.000 de dolari anual, in conditiile in care Hala ia in Trivale 5.000 de dolari pe luna * Conducerea pitesteana a demarat tratativele cu Anghel Iordanescu, dar pana ce acesta isi va rezolva problemele cu federatia greaca pe banca alb-violetilor vor sta Mihai Zamfir si Andrei Speriatu

Sambata seara, dupa meciul Steaua - FC Brasov, Florin Halagian si Ioan Necolaie au purtat inca o runda de negocieri privind preluarea echipei de sub Tampa de cel mai celebru armean din Romania. Discutiile s-au purtat, la fel ca si cele de pana acum, negate cu vehementa de cei doi, la Restaurantul "Alex", patronat de Alex Radulescu, presedinte al Asociatiei Fotbalistilor Profesionisti din Romania si unul dintre apropiatii lui Ioan Necolaie, americanul de origine romana care, de voie, de nevoie, a preluat pe FC Brasov. De fapt, Armeanu' a fost prezent la meci, el ocupand un loc la masa presei alaturi de Ioan Andone, fostul antrenor al "Steagului" si Costel Pana, jucatorul care, de la revenirea in Romania, l-a urmat pe Halagian si la Bacau, si la Pitesti.

Hala nu renunta la Europa nici cu Brasovul

La ora actuala, cel care poate asigura salvarea Brasovului de la retrogradare se numeste Florin Halagian. Aceiasi oameni care l-au convins pe Necolaie sa preia echipa de fotbal nu se mai multumesc doar cu un joc frumos, etalat chiar si pe vremea lui Ioan Andone, ci vor rezultate. Salvarea de la retrogradare este un prim obiectiv, iar cel de anul viitor, "scapat" printre vorbe de Necolaie, este accederea intr-o cupa europeana. Cu banii lui Necolaie (unul dintre cei mai mari afaceristi din zona), relatiile lui Halagian si forta liderilor politici ai Brasovului, acest lucru pare realizabil. Chiar daca cedarea lui Buta la Dinamo ar putea spune altceva, apropierea Brasovului de marea dragoste a lui Halagian este tot un element al planului de marire creionat sub Tampa. Deocamdata insa, Necolaie si Halagian negociaza suma pe care o va primi acesta din urma, contractul fiind gata batut la masina. Daca la Pitesti primeste 5.000 de dolari pe luna, plus prime duble fata de jucatori, Armeanu' vrea ca Necolaie sa ridice si mai mult stacheta celor 200.000 de dolari pusi deja pe masa.

Argesul depinde de Renault, nu de Armeanu'

Pitestiul s-a resemnat in ceea ce priveste plecarea lui Halagian. "Are un contract lunar si poate pleca oricand doreste. Oricum, la obtinerea rezultatelor din acest sezon au contribuit toti cei implicati in viata echipei si speram sa continuam asa pana la finalul campionatului", a declarat ieri Gabriel Sicoe, presedintele lui FC Arges-Dacia. Dupa plecarea lui Halagian, alb-violetii vor fi condusi de Mihai Zamfir si Andrei Speriatu. Fara sa nege, dar nici fara sa confirme, Sicoe a dat de inteles ca marea bomba ar putea fi reprezentata de venirea in Trivale a lui Anghel Iordanescu. Constantin Stroe, boss-ul Daciei si omul care decide tot la FC Arges, il vrea pe General din iarna, moment in care se pare ca in echipa va incepe sa investeasca, destul de serios, si Renault-ul francez. Iordanescu are insa de trecut doua hopuri: problemele contractuale cu federatia greaca si adversitatea publicului pitestean care l-a declarat "persona non-grata" in Trivale dupa ce Generalul l-a omis pe Jean Barbu de pe lista jucatorilor chemati pentru Mondialele din Franta.

Marius GHERGHE

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=35305&data=1999-12-07