< Imprimare >      ZIUA - SPORT - duminica, 22 august 1999

Astazi, Rapidul va avea un meci extrem de dificil pe terenul din Galati

AMINTIRI DESPRE TRECUT

Partida va incepe la orele 17.00 si va fi transmisa in direct de Antena 1 * Suporterii giulesteni au la dispozitie un tren special, care va pleca la orele 11.00 din Gara de Nord * Titi Dumitriu are destule batai de cap * Giulestenii au innoptat la Galati, deoarece la Braila era botez

Meciurile dintre Otelul si Rapid au fost, in special in ultimii ani, extrem de stranse. Anul trecut, Rapidul se impunea in orasul de pe malul Dunarii, facand un pas extrem de important spre cucerirea celui de-al doilea titlu de campioana din istoria sa, mai ales ca "haita" lui Dinu inclinase steagul pe acelasi teren. Atunci, insa, s-a vorbit mult despre culisele celor doua jocuri si despre destui de multi "verzisori" care s-au pierdut pe intortocheatul drum dintre Bucuresti si Galati. Si acum, unul dintre subiectele de discutie colaterale meciului sunt banii. Aceia pe care Titi Dumitriu ii mai are de primit de la gruparea alb-visinie, in urma celor cinci etape in care a antrenat, in primavara, pe Stanciu &amp; co.

Meme jura lupta totala

Daca anul trecut Rapidul a castigat cu 1-0 pe terenul din Galati in fata unei echipe in care cateva piese de baza au parut suspect de apatice, maine se pare ca macazul - ca sa folosim un termen feroviar, in ton cu echipa oaspete - a fost schimbat de catre Otelul. Presedintele Mihai Stoica, cel care s-a fotografiat din nou cu clasamentul dupa doua etape, la fel ca si in sezonul precedent, se jura ca de aceasta data fotbalistii galateni vor lupta pana la ultima suflare: "Va fi altfel decat in campionatul trecut!" Chiar daca antrenorul Dumitriu are destule incertitudini printre titulari, el nefiind sigur daca ii va putea folosi pe Cernat, Nemteanu, Tofan sau Pelin.

Rapidul are toate vagoanele

De partea cealalta, Mircea Lucescu nu are decat problema alegerii celei mai in forma garnituri de start, neavand nici un accidentat sau suspendat. Rapidistii au plecat ieri cu autocarul spre Galati si au innoptat la cel mai bun hotel din oras, "Faleza", care este clasat cu trei stele. Bucurestenii nu au mai respectat astfel traditia care spunea ca echipele care evolueaza la Galati innopteaza la Braila deoarece, pe de o parte, au fost multumiti de conditiile gasite la "Faleza" anul trecut si, pe de alta parte, pentru ca la restaurantul hotelului din Braila este programat un botez, iar conducatorii visinii nu au dorit ca jucatorii sa aiba de suferit din cauza zgomotului.

Tifosii rapidisti vin cu un tren special

Pentru suporterii visinii care doresc sa isi sustina echipa in partida cu Otelul, Ministerul Transporturilor, unul din sponsorii Rapidului, a pus la dispozitie un tren special, compus din cinci vagoane. Acesta va pleca din Gara de Nord la orele 11.00 iar din Galati intoarcerea este prevazuta dupa meci. "Legione Granata" si celelalte factiuni ale galeriei giulestene se vor intalni la orele 10.30 in gara.

Andrei BESUTIU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=30100&data=1999-08-22