< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - vineri, 13 august 1999

Curatenia poate opri lantul imbolnavirilor

Epidemia de meningita incepe sa-si piarda din putere

Numarul imbolnavirilor de meningita raportate este in scadere, specialistii fiind de parere ca avertizarea populatiei in legatura cu necesitatea igienei stricte a dat roade. In continuare, medicii recomanda curatenie personala, in special a mainilor si mai ales inainte de a manca, bautul apei numai din surse sigure, de preferinta apa minerala, evitarea scaldatului in ape neautorizate sanitar, atentie la cumpararea alimentelor perisabile. (R.M.)

IASI - Ieri, la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi se aflau internati doar 75 de bolnavi cu meningita virala si alti 21 erau banuiti a avea boala. Dupa cum ne-a declarat medicul Liviu Prisecariu, numarul celor care se interneaza a inceput sa scada, ieri, inregistrandu-se numai 2 pacienti cu meningita virala si alti 5 sunt suspecti. La ora actuala, numarul total al iesenilor cu meningita virala, de la inceputul lunii iunie, se cifreaza la 446.

(C. HURDUBAIA)

CONSTANTA - Pana ieri la pranz, in judetul Constanta fusesera inregistrate 118 cazuri de meningita, alte sapte persoane suspecte fiind internate la Spitalul Judetean. Spitalele constantene in care sunt internate persoane bolnave de meningita raman in continuare in carantina, deoarece numarul celor afectati a crescut cu mult in ultimele zile.

(D.C.)

GALATI - In ultimele 48 de ore, la Spitalul de Boli Infectioase Galati, au mai fost confirmate opt cazuri de meningita virala. Numarul total inregistrat de la inceputul lunii se ridica, astfel la 31. Directorul Spitalului Nr.3, dr. Petru Dascalescu, a declarat ca ritmul aparitiei bolii a inceput sa scada si nu sunt motive de ingrijorare.

(Katy IGNAT)

VRANCEA - Pana miercuri seara, in judetul Vrancea erau inregistrate 28 de persoane bolnave de meningita virala, 19 dintre acestea provenind din mediul urban. Medicii din sectia de Boli Infectioase spun ca in Vrancea situatia cazurilor de meningita este mult mai buna decat in alte judete si ca nu sunt probleme cu spatiile de cazare a bolnavilor.

(L. DOBRE)

MURES - In ultimele doua zile, in Mures a crescut numarul cazurilor de meningita virala, de la 31 la 42. Bolnavii sunt internati la Clinica de Boli Infectioase din Targu Mures.

(Mircea PANAIOT)

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=29690&data=1999-08-13