< Imprimare >      ZIUA - DEZVALUIRI - vineri, 13 august 1999

Federatia Romana de Fotbal lucreaza la "Dosarul Mitica Dragomir". El este cercetat pentru articolele antisemite din publicatia pe care o patroneaza

A inceput "Ancheta Corleone"

Dragomir detine importante functii la varful fotbalului romanesc * Federatia internationala i-a cerut presedintelui Mircea Sandu un raport amanuntit asupra legaturilor lui Mitica, zis Corleone, cu grupuri si reviste antisemite * Forul mondial fotbalistic nu tolereaza asemenea manifestari in federatiile afiliate * Dragomir arunca vina pe ziaristul sau * Surpriza etapei: Mitica pleaca taman in Israel

Federatia Romana de Fotbal (FRF) a declansat, ieri, ancheta asupra activitatilor antisemite ale lui Dumitru Dragomir, zis Corleone, drept raspuns la solicitarea imperativa a Federatiei Internationale adresata presedintelui FRF Mircea Sandu. Corleone este presedintele Ligii profesioniste de Fotbal, functie care-l face, automat, si vicepresedinte FRF. Forul mondial al fotbalului fusese sesizat de Liga Anti -Defaimare, cu sediul la New York, in legatura cu aparitia unor articole considerate cu tenta vadit antisemita in revista "Atac la persoana" al carei proprietar si director este Mitica Dragomir. In plus, el este acuzat si de legaturi cu grupuri antisemite din Romania. Mircea Sandu a informat, ieri, Comitetul Executiv despre cererea FIFA. Conducerea fotbalului nostru a dispus crearea unei comisii care se realizeze o ancheta referitoare la orientarea publicatiei conduse de Dumitru Dragomir, precum si la activitatile acestuia. Dovedind expeditivitate, presedintele FRF a afirmat ca doreste ca "Dosarul Corleone" sa fie finalizat in 10-14 zile, pentru a fi trimis la secretariatul FIFA. Mentionam ca rolul FRF este doar de informare a FIFA, forului mondial revenindu-i sarcina de a trage concluzii.

Mircea Sandu ne-a mai informat ca s-a adresat organelor abilitate, cerand informatii despre existenta si activitatile organizatiilor cu caracter antisemit de la noi din tara. Raspunsul primit de conducatorul federatiei este ca in Romania nu ar exista nici o organizatie de acest gen.

Dumitru Dragomir sustine sus si tare ca este nevinovat si arunca vina pe altii. "Sa fie tras la raspundere cel care a scris articolul, nu eu. Eu nu citesc toate articolelel care sunt publicate in "Atac la persoana". Eu nu-mi cenzurez redactorii!", a spus presedintele LPF.

Mihail Antonescu, autorul articolului incriminat de Liga Anti Defaimare, are deja, la Tribunalul Municipiului Bucuresti un dosar pe rol rezultat in urma articolelor antisemite aparute in "Atac la persoana".

Mihai BERTIANU

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=29669&data=1999-08-13