< Imprimare >      ZIUA - POLITICA - luni, 22 februarie 1999

Clubul Dreptei reia ofensiva

Liderii PAR anunta transformari radicale in cadrul structurii partidului

Liderii Clubului Dreptei, dupa un moment de ezitare, ies iarasi in prim-plan. De data aceasta este vorba de planurile pe care reprezentantii PAR le au in vedere pentru revigorarea miscarii de dreapta.

Presedintele PAR, Varujan Vosganian, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa organizate la Iasi, ca la Consiliul National al PAR din 27 februarie se va decide convocarea Congresului Extraordinar al partidului, care va lua in discutie aparitia polului de dreapta in Romania, informeaza Mediafax. Vosganian a spus ca polul de dreapta va fi reprezentat de un partid creat pe scheletul PAR. Congresul ar putea avea loc in luna martie, PAR urmand a-si schimba deumirea.

Liderii PAR spera ca miscarea lor sa fie una de anvergura, dat fiind ca aceasta va fi intarita de constituirea unui grup parlamentar. Surse din cadrul miscarii de dreapta din cadrul Conventiei Democratice ne-au precizat ca Varujan Vosganian, dupa Congresul Extraordinar, nu va mai fi presedinte al noului partid rezultat, ci va face parte din chipa de conducere. De asemenea, se incearca cooptarea in randurile partidului a lui Viorel Catarama, proaspat demisionat din PNL, cat si a altor nume sonore din viata politica si din mediile de afaceri.

Senatorul PAR Paul Ghitiu a afirmat si el ca noul partid va lua nastere in urmatoarele luni si ca ar putea coopta si formatiuni politice de mica anvergura, filiale locale ale unor partide parlamentare, ca PNL si PNTCD, precum si personalitati politice si ale societatii civile. Ghitiu a mai declarat ca, pana in prezent, doua organizatii de tineret ale PNTCD, din judetele Neamt si Botosani, au aderat la PAR.

Bogdana PAUN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=21209&data=1999-02-22