< Imprimare >      ZIUA - SPORT - vineri, 29 mai 1998

Finala "mediteraneeana" la Campionatul European de tineret: Spania vs. Grecia

Duminica seara vom spune "la revedere" Europei

Romania va incerca maine sa scape de umilinta ultimului loc, intr-un meci in care intalneste Rusia * Podiumul va fi completat de castigatoarea meciului Norvegia-Olanda

In a doua semifinala a CE de tineret Spania a invins Norvegia dupa un meci in care ibericii au dominat copios, realizand un spectacol deosebit. Spaniolii au reusit sa inscrie "golul de aur" in al patrulea minut al prelungirilor. Juriul UEFA l-a desemnat pe madrilenul Guti (Real) cel mai bun jucator al meciului, dupa o partida in care spaniolului i-a iesit, in joc, cam totul. Norvegienii, cu o echipa defensiva si atac greoi, nu au pus mari mari probleme ibericilor. Prezenta lor in lupta pentru medalii este rezultatul unui sistem competitional defectuos, dupa ce a jucat aproape numai in propriul teren si a eliminat norocos Suedia.

Sambata si duminica sunt programate ultimele patru meciuri ale competitiei. Romania va incerca maine, de la ora 16.00, pe fostul "23 August", sa evite rusinea ultimului loc, intr-o partida in care intalneste Rusia. La ora 19.00, pe acelasi stadion, Germania si Suedia se intalnesc pentru a-si disputa pozitiile 5 si 6 in clasament.

Duminica este ziua in care vom afla medaliatele. "Bronzul" va reveni echipei care va invinge, pe Cotroceni, in partida ce va incepe la ora 15.00. Se intalnesc Olanda si Norvegia.

"Balul" se va incheia pe "Steaua", finala dintre Spania si Grecia urmand sa aiba lovitura de incepere la ora 21.00.

Ovidiu DRAGAN

Articol disponibil la adresa http://www.ziua.net/display.php?id=8352&data=1998-05-29