Ziua Logo
  02:24, vineri, 5 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
In timp ce sunt croite guverne, in Romania chiar exista oameni care se sacrifica pentru oameni
Ne inclinam in fata lui Catalin Stanciu Scarlat!
 23 octombrie, 19:57 
Plutonierul adjutant Catalin Stanciu Scarlat a murit salvandu-si un elev in timpul unui exercitiu (Foto: Unitatea Militara 01951 din Buzau)
In timp ce campania electorala duduie, ni se propun referendumuri, criza se crizeaza din ce in ce mai adanc, exista undeva si o altfel de Romanie. Pe care merita sa o amintim. De supermediatizatul degeaba Lucian Croitoru ati auzit? Pe Blaga il stiti? Pe Geoana, pe Iliescu sau pe Oprescu? Basescu, Udrea? Numele pe care ar trebui insa sa le tinem minte sunt Mihaela Ionita sau Gheorghe Lala. Sa-i lasam pe Croitori sa croitoreasca, si sa scriem si sa povestim mai mult despre astfel de oameni, carora astazi li s-a mai adaugat Catalin Stanciu Scarlat. Ultimul este un instructor militar de la Unitatea Militara 01951 din Buzau. De ce ar merita sa faca el prima pagina? Pentru ca a murit, vineri, dupa ce a cazut in timpul unui exercitiu de instructie alpina, reusind sa salveze, insa, un elev. Comunicatul Ministerului Apararii e scurt. "Plutonierul adjutant Catalin Stanciu Scarlat si-a pierdut viata cazand de la inaltime, in timpul desfasurarii unui exercitiu de instructie alpina, dupa ce a reusit sa-si salveze elevul si prietenul, aflat in pericol.
Accidentul s-a petrecut in jurul orei 10.00, cand unitatea executa in poligonul de instructie, conform programului, o sedinta de pregatire de specialitate. In urma interventiei profesioniste a instructorului, viata cursantului a fost salvata. Fiind ranit grav, acesta a fost transportat de urgenta la spitalul judetean Buzau pentru investigatii si ingrijiri de specialitate.
Imediat dupa producerea accidentului, o echipa SMURD a sosit la fata locului si a incercat resuscitarea subofiterului, constatand, in final, decesul acestuia".
Plutonierul adjutant Catalin Stanciu Scarlat, promotie 1990, isi desfasura activitatea intr-o unitate de elita a Fortelor Terestre. De-a lungul timpului, a instruit generatii de militari pentru misiuni ale fortelor pentru operatii speciale. In perioada iulie 2008 - ianuarie 2009, a indeplinit o misiune in teatrul de operatii din Afganistan. Era casatorit si avea un copil.
O moarte care probabil nu ne aduce rating, care nu se citeste. Haideti sa-l punem pe Croitoru pe coloana si sa deschidem ziarul sau emisiunile de stiri cu cei asemeni lui Catalin Stanciu Scarlat.
Vi-l mai amintiti pe Gheorghe Lala?
Gheorghe Lala si Mihaela Ionita, doi semeni care ne-au facut mandri ca suntem romani
In ianuarie, in decurs de numai o saptamana, plecam capul in fata a doi eroi, un brasovean impuscat in timpul jafului de la o casa de schimb valutar si o asistenta din Slatina care s-a luptat cu nesimtirea unui sistem sanitar sa-si salveze pacientul. Gheorghe Lala avea 55 de ani si a lasat in urma o sotie si doi copii. Era absolvent al Facultatii de Mecanica. El este cel care, alertat de strigatele casierei de la casa de schimb valutar din Brasov, a pornit in urmarirea criminalului fara sa se gandeasca nici un minut ca ar trebui sa se ascunda. Glontul care l-a nimerit in inima l-a ucis aproape pe loc.
"Individul care a deschis focul incercase sa fure banii din masina, insa s-a lasat pagubas. A luat-o la fuga pe strada Neagoe Basarab. Un barbat cam la 50 de ani, care asistase la intreaga scena, a fugit dupa el strigand 'Hotul, hotul, sariti!'", povestea un martor. Hotul s-a intors si a tras in directia lui. "Am iesit. Unul era acolo, intre masini. Altul fugea incolo, toata lumea se ascundea. Am auzit trei impuscaturi. Se auzeau sec, ca petardele, nu mi-am dat seama ca-i impuscatura. Tipul care venea printre masini s-a prins de piept. 'Domnu', v-a nimerit?', l-am intrebat, caci mi s-a parut ca ceva nu e in regula cu el. Prima data n-a zis nimic, apoi mi-a zis ca da si a dat din cap. S-a lasat jos si a lesinat. Era desfacut la geaca si avea hainele pline de sange", povestea o femeie care lucreaza pe strada unde a avut loc, joi seara, jaful armat.
Mihaela Ionita este numele altei romance careia trebuie sa-i pastram recunostinta
Nevasta de preot, din comuna Mareuntei, asistenta medicala a incercat sa-i salveze viata unui pacient. L-a insotit pe Mihai Constantinescu de la o sectie la alta a Spitalului de Urgenta Slatina implorandu-i pe medici si asistente sa-i puna macar o perfuzie. S-a zbatut sa faca rost de dovada ca pacientul are asigurare si ca nu mai exista nici un motiv sa fie lipsit de primul ajutor. Cand a simtit ca totul este in zadar si ca viata pacientului e pe sfarsite a chemat presa, in speranta ca batranul va fi internat. Patru ore s-a straduit din toate puterile sa salveze viata acestui om, pe care nu l-a parasit nici o secunda. Numai ca nepasarea medicilor din Spitalul de Urgenta Slatina a fost mai puternica decat dorinta asistentei de a-si face datoria. Asistenta Mihaela Ionita a oferit cateva amanunte din seara in care a ajuns la Spitalul Judetean din Slatina. "Ca sa pot sa las pacientul intr-o camera de garda, sa am o justificare ca nu l-am lasat pe strada, a trebuit sa chem presa locala si televiziunea. Cand au vazut ca mi-am permis acest lucru, toti asistentii din camera de garda a urgentelor minore au plecat si ne-au lasat singuri", a spus asistenta. "Consider ca este de datoria medicului de dimineata de la primiri-urgente sa preia pacientul si nu sa plimbe ambulanta", a spus asistenta de la Serviciul de Ambulanta Draganesti-Olt. "Ambulanta nu trebuie plimbata dintr-o sectie in alta, asa cum s-a intamplat de foarte multe ori", a completat aceasta. "Cu domnul doctor Fulga nu am avut niciodata probleme. Nu stiu ce s-a intamplat in ziua aceea. Imi pare rau ca s-a ajuns aici si ca au fost sanctionati", a incheiat Mihaela Ionita.
Mihai Constantinescu nu fusese casatorit niciodata, nu avea copii, cele trei surori pe care le avea locuiesc in Ramnicu Valcea. Batranul traia singur. N-a deranjat niciodata pe nimeni. Fusese zidar, era cantaret la biserica aflata in apropierea casei sale si a lucrat gratis la renovarea bisericii. "Nu merita o asemenea soarta, au fost niste criminali, a murit cu zile, n-a avut niciodata vreo boala grava, poate doar cu stomacul, ca manca mai putin, ii mai duceam noi de mancare, ii mai gateam, ca era singurel", povesteau vecinii.
ZIUA Online  
 Afisari: 2708  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Pacat   de Morphius
cine...   de semill
sa va ierte ...   de dan c
cum dracu safie Iliescu erou   de castrulroman
Puterea exemplului bun - iata c-a mai ramas calitatzi din neam roman !   de jan dinu
Stirile zilei
 20:59 
Basescu ne cheama iar la referendum. Si ce daca? Mai mult ca sigur e o noua teapa...  2009-10-23
24 comentarii
 20:58 
S-a nascut intr-o grota, Securitatea a trimis-o la orfelinat. Ioana Voicu-Arnautoiu a aflat dupa 1989 ca parintii ei sunt eroi ai luptei anticomuniste  2009-10-23
9 comentarii
 20:57 
Johannis se declara impotriva unei eventuale majorari a TVA  2009-10-23
2 comentarii
 20:53 
Cresc din nou dobanzile la creditele in lei  2009-10-23
1 comentariu
 20:35 
Programul de guvernare al lui Croitoru: Impozit pe profit 16 %, TVA 19 %  2009-10-23
 20:28 
Germania: Un fost detinut politic se intoarce in inchisoare pentru a aminti de abuzurile STASI  2009-10-23
 20:08 
Klaus Johannis, despre lista ministrilor: Basescu i-a impus lui Croitoru guvernul Boc 3  2009-10-23
7 comentarii
 19:56 
Germani bogati cer taxe mai mari  2009-10-23
2 comentarii
 19:33 
PSD, PNL si UDMR resping formula Guvernului Croitoru si il cer pe Johannis prim-ministru  2009-10-23
11 comentarii
 19:14 
Patron de cazinouri, acuzat ca si-a injunghiat sotia (FOTO)  2009-10-23
 18:56 
Piscina placata cu platina a adus-o pe Pamela Anderson la sapa de lemn: Actrita locuieste intr-o rulota  2009-10-23
 18:46 
Sondaj CSOP comandat de PDL: Basescu 41%, Geoana 25%, Antonescu 14%  2009-10-23
11 comentarii
 18:33 
Concediu de cosmar in Republica Dominicana- O britanica ia 23 de pastile pe zi, pentru probleme cu inima, intestinele si oasele din cauza unui vierme din mancare  2009-10-23
5 comentarii
 18:30 
Cine sunt tehnocratii din Guvernul Croitoru  2009-10-23
 18:22 
O tanara majoreta, distrusa dupa un banal vaccin antigripal (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE)  2009-10-23
1 comentariu
 18:12 
Rasmussen saluta revizuirea de catre Obama a planului de instalare a unui scut de aparare antiracheta in Europa  2009-10-23
1 comentariu
 18:06 
Zeci de oameni s-au imbrancit la un miting electoral PDL, ca sa prinda pelerine de ploaie  2009-10-23
4 comentarii
 18:03 
Parcul industrial din Mizil, 100% made in China  2009-10-23
1 comentariu
 18:02 
Supa de fetus uman, delicatesa pentru chinezii cu dare de mana (ATENTIE, IMAGINI SOCANTE!)  2009-10-23
8 comentarii
 17:59 
Patru banci grecesti prezente si in Romania, retrogradate de Fitch  2009-10-23
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01852 sec.