Ziua Logo
  12:20, joi, 4 iulie 2024
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Scandal in PDL din cauza lui Prigoana Jr.
-- Candidatura lui Honorius Prigoana pentru un post de deputat din partea PDL starneste scantei politice intre democrati-liberali. Dupa ce doi dintre ''intelectualii lui Basescu'' din PDL, Cristian Preda si Sever Voinescu, au criticat, voalat, candidatura lui Honorius Prigoana, seful partidului, Emil Boc, i-a pus la index pe cei doi. Cristian Preda a ripostat insa la mustruluiala lui Boc, sugerand ca seful PDL impune cenzura in partid.
 5 ianuarie, 19:46 
Sever Voinescu (stanga) si Cristian Preda (al doilea din dreapta) au rabufnit in urma sustinerii acordate de PDL lui Honorius Prigoana (ZIUA Foto)
Totul a inceput prin postarea de catre europarlamentarul PD-L Cristian Preda a unui text, marti, pe blogul sau, in care critica intentia lui Honorius Prigoana de a folosi in campania electorala termenul de modernizare a statului. Calificand aceasta intentie a lui Prigoana Junior drept ''ridicola'', Cristian Preda completeaza: ''Tanarul Prigoana nu ar trebui sa-si conduca retorica pe un teren mai accidentat decat cel cu care e obisnuit ca sofer cu numeroase amenzi la activ''.
In acest context, Cristian Preda intreaba retoric daca nu este momentul si pentru modernizarea partidelor, nu doar a statului despre care vorbesc respectivele partide.
Potrivit europarlamentarului PD-L, modernizarea ''nu pare sa fie un proiect de actualitate la PSD (care vorbeste, cu vocea lui Ion Iliescu, mai degraba despre stabilitate si eficienta), nici la PNL (care s-a obisnuit sa inlocuiasca reflectia cu sloganul si sa reduca pasiunile politice la ura fata de Traian Basescu)''.
Deputatul PDL Sever Voinescu pare sa fie si el nemultumit de sprijinul acordat de PDL candidaturii lui Honorius Prigoana. Desi nu il nominalizeaza, Sever Voinescu se declara, tot marti, nemultumit de felul in care democrat liberalii isi gestioneaza resursele umane.
''Da, PDL are o serioasa problema de gestiune a resurselor umane. Mare problema! Sper ca apropiatul Congres sa o rezolve in buna parte. In ceea ce ma priveste, lucrez intens in aceste zile pentru ca la Congres sa avem o solutie moderna si rationala la problema 'cadrelor''', scrie Sever Voinescu, raspunzand unei intrebari postate de un cititor al blogului.
Intr-un alt comentariu, deputatul PDL continua: ''Eu am intrat in PDL, am candidat pentru PDL si m-am investit cu totul in lupta politica pentru PDL crezind ca e altfel. Lucid, pot sa va spun ca PDL este si nu este altfel decit celelalte partide. Cu siguranta ca relele intregii clase politice se regasesc si la PDL. Totusi, la PDL bolile nu sunt cronice. PDL este partidul care are cele mai bune sanse de vindecare. De asta sunt aici'', scrie Sever Voinescu. El mai spune ca PDL nu e ''o cazarma'', cum crede multa lume. Spre exemplificare, Sever Voinescu precizeaza ca a existat un moment in care a votat in Parlament altfel decat hotarase partidul si si-a asumat aceasta pozitie in cadrul grupului. Cu toate acestea, povesteste deputatul, nimeni nu l-a sanctionat, ba din contra, a fost in continuare sustinut. ''Pentru asa ceva, 'democraticul' PNL a exclus parlamentari din partid. Am fost mandru de felul in care grupul PDL a tratat opinia mea, atunci'', spune Voinescu, fara a preciza care a fost momentul in care a votat in afara liniei partidului.
Emil Boc: Domnii Preda si Voinescu au mai putina experienta politica in partid
La cateva ore, presedintele PDL, Emil Boc, i-a luat apararea lui Honorius Prigoana, criticand puseele de personalitate ale lui Sever Voinescu si Cristian Preda.
"Potrivit statutului PD-L anul acesta avem congresul partidului, ceea ce inseamna alegerea unei noi structuri de conducere a partidului, unele modificari in structura de organizare a partidului� de jos pana la conducerea partidului. Domnii Voinescu si Preda au mai putina experienta politica in partid, fiind si mai noi, astfel incat daca vor partidipa mai mult la dezbaterile interne care au avut� loc, se vor lamuri", a declarat marti seara Emil Boc, citat de realitatea.net.
Profesorul Cristian Preda crede ca invatacelul Emil Boc mai are de studiat in materie de politica
Cristian Preda nu i-a ramas dator sefului sau pe linie de partid, raspunzandu-i lui Emil Boc: "Nu stiu la ce se refera premierul. Cred ca nu il avea in vedere pe Preda Cristian. Poate pe altul. Le-am adresat invitatii la Institutul de Studii Populare domnului Boc si nu prea a venit. A venit doar cand a venit si presedintele Traian Basescu", a declarat Cristian Preda la Realitatea TV.
Cristian Preda a acuzat faptul ca atunci cand a criticat numirea Monicai Iacob-Ridzi la Ministerul Tineretului si Sportului, a fost taxat de liderii partidului. "Mi s-a aratat degetul ca unui copil neascultator. Si am avut dreptate. Daca dumneavoastra vedeti in interiorul partidului un soi de celula in care se sopteste, eu nu. Eu iau pulsurile organizatiilor cu care m-am intalnit. Eu nu traiesc doar in studiourile de televiziune. Exista cenzura, or eu nu ma voi supune cenzurii. Eu nu sunt omul excluderilor si al stigmatizarilor", a avertizat Cristian Preda.
Z.O.  
Alte articole
  Cristian Preda: Daca Boc o impinge la demisie pe Ridzi ar fi un gest util, nu si drept    (2009-07-04 14:42)
 Comentarii: 10 Afiseaza toate comentariile  
eu....   de bubu89
prigoana senior   de romanul suparat
prigoana mare domle...   de maxi
turnatorul bashila si seful utc-ului boc conduc Romania   de coscaru
Mah ardelene ,faci pe tine in ismene ...poate Basescu vrea aceasta beizadea bun pentru EBA!!   de jan dinu
Ce aveti cu tanarul Prigoana??...   de moroianu
Ai o problema Vida draga ...   de lil
In intelepciunea lui inspirata de Sultan, Bok putea pune si o capra sa candideze...   de Ratacitul
cititi si aici:   de avatar
Atentie! Boc este cel mai tare! Basescu este lacheul lui Boc.   de mircea_cjn
Stirile zilei
 20:49 
Iliescu, atac la ''generalul lui Basescu'' din Parlament, Gabriel Oprea: ''Se incearca scindarea PSD''  2010-01-05
3 comentarii
 20:44 
Surse: Fost director in trustul Realitatea-Catavencu, purtator de cuvant al Guvernului Boc  2010-01-05
4 comentarii
 20:31 
Parchetul General a inceput o ancheta in cazul diplomatului Silviu Ionescu, la sesizarea MAE  2010-01-05
2 comentarii
 20:29 
Consilierii unui congresman american au demisionat in bloc, pentru ca acesta a trecut de la Democrati la Republicani  2010-01-05
1 comentariu
 20:24 
Laszlo Borbely: Nu voi aproba proiectul Rosia Montana decat daca sunt 101% convins ca nu va provoca poluari  2010-01-05
10 comentarii
 20:12 
''Dezbracatu'', despre decesul actorului Toni Tecuceanu: ''Doctorul ne spunea ca se simte mai bine''  2010-01-05
5 comentarii
 19:47 
Sefia CNSAS, dorita de reprezentantul PDL dar si de cel al presedintelui Basescu  2010-01-05
1 comentariu
 19:41 
Ministrul Funeriu confirma comasarea claselor si revenirea directorilor la catedra  2010-01-05
5 comentarii
 19:33 
BNR nu vede presiuni de depreciere pe curs  2010-01-05
1 comentariu
 18:47 
Vince Vaughn s-a insurat in secret  2010-01-05
 18:36 
Frumoasei Natalie Portman ii este frica sa joace in scene sexy. VEZI DE CE!  2010-01-05
 18:30 
Social-democratul Vasile Dancu cere reformarea din temelii a PSD  2010-01-05
5 comentarii
 18:20 
Bilant groaznic: 121 de jurnalisti au fost ucisi in 25 de tari in 2009  2010-01-05
1 comentariu
 16:50 
Sexy-ingerul Rosie Huntington-Whiteley, in lenjerie intima incendiara (FOTO)  2010-01-05
 16:31 
Croatia: Un barbat a incercat sa arunce in aer o masina plina cu bidoane de benzina in apropiere de Ambasada Germaniei din Zagreb  2010-01-05
1 comentariu
 16:25 
Guvernul inventeaza taxa pe produsele fast-food: hot-dog-ul si cartofii prajiti devin vicii  2010-01-05
8 comentarii
 16:04 
Ministrul Turismului, Elena Udrea, planuieste construirea unui teren de golf la Snagov  2010-01-05
14 comentarii
 15:38 
Folosirea scannerelor pe aeroporturile britanice ar incalca legile impotriva pornografiei infantile  2010-01-05
4 comentarii
 15:28 
Mai multe firme decat ani de viata: Honorius Prigoana e actionar la 35 de SRL-uri  2010-01-05
12 comentarii
 15:11 
Tarile riverane Marii Nordului analizeaza un proiect energetic de 30 de miliarde de euro  2010-01-05
1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2010 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01261 sec.